Γεύση - Ψυχαγωγία ΕΛΛΑΔΑ

Τα δημόσια πρόσωπα που «κάηκαν» από τα social media

Με αφορμή λοιπόν την καρατόμηση της Αλεξίας Έβερτ για τα χυδαία σχόλιά της περί «κατσαρίδων και τρωκτικών» αναφερόμενη στους διαδηλωτές του ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε άλλες περιπτώσεις δημόσιων προσώπων τα οποία… κάηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημήτρης Καμμένος

Χαρακτηριστικό παράδειγμα Έλληνα πολιτευτή που τον «εφαγε» το διαδίκτυο είναι φυσικά ο «υφυπουργός για μία μέρα», Δημήτρης Καμμένος.

Ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων για τα συχνά ρατσιστικά και ομοφοβικά tweets που αναρτούσε, με τα σχόλια αυτά να του στερούν στο τέλος και το υπουργικό χαρτοφυλάκιο (και ας έκλεισε τον λογαριασμό του).

Ποιος να ξεχάσει την ανάρτηση που είχε κάνει όπου είχε ανεβάσει φωτογραφία της πύλης του Άουσβιτς όπου στη θέση της επιγραφής υπήρχε η φράση «Μένουμε Ευρώπη».

Σε ένα άλλο «τιτίβισμά» του μάλιστα αποκαλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία και χειρότερο από τον ΓΑΠ». Ο ίδιος σε γραπτή του ανακοίνωση έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της αλήθειας» και «παραχάραξη» από «μονταζιέρες». Αυτό όμως δεν στάθηκε ικανό να του σώσει τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που του δόθηκε, καθώς αποπέμφθηκε σε 12 περίπου ώρες και μάλιστα με ένα tweet. Αυτό του συνεπώνυμού του, Πάνου Καμμένου που ανακοίνωνε την «παραίτηση» του…

 

Νίκος Νικολόπουλος

 

Άλλος… ομοιοπαθής με τον Δημήτρη Καμμένο, ήταν και ο  Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αν και τα τότε ρεπορτάζ τον έφερναν ως φαβορί για μία υπουργική θέση, τελικά έμεινε εκτός νυμφώνος λόγω ενός ομοφοβικού tweet. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νικολόπουλος στο άκουσμα της είδησης πως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Χαβιέ Μπετέλ ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον σύντροφό του, θεώρησε σκόπιμο να το σχολιάσει δημοσίως!

«Από την Ευρώπη των εθνών – κρατών, στην Ευρώπη των… π@@@ών» έγραψε ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ, με την απάντηση του Χαβιέ Μπετέλ να μένει στην ιστορία: «Γεια σας. Άκουσα πως κάτι θέλετε να μου πείτε, αλλά δεν μιλώ ελληνικά. Συγγνώμη».

 

 

Αντώνης Διαματάρης

Μία πρόσφατη περίπτωση πολιτικού που έχασε τη θέση του λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι και ο Αντώνης Διαματάρης.

Εκεί βέβαια δεν έφταιγε κάποια συγκεκριμένη ανάρτηση που του στέρησε το αξίωμα του υφυπουργού Εξωτερικών, αλλά ο σάλος που ξέσπασε για το μεταπτυχιακό που… δεν είχε από το Πανεπιστήμιο Columbia, σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριζε στο βιογραφικό του.

Ο ντόρος που έγινε στα social media στάθηκε ικανός για να ζητήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την παραίτηση του Αντώνη Διαματάρη από το χαρτοφυλάκιό του.

 

Κωνσταντίνος Καλέμης

Τη θέση του βαρυσήμαντου στελέχους στο υπουργείο Παιδείας κόστισε στον Κωνσταντίνο Καλέμη, μία χυδαία και άκρως ρατσιστική επίθεση που είχε εξαπολύσει μέσω Twitter στον Έλληνα σταρ του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο (τότε) υπεύθυνος για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων στο υπουργείο ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ως «μαϊμού» τον «Greek Freak» γράφοντας αναλυτικά: «τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή: Α ναι παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ΠΟΙΟΙ τίμησαν με το άθλημα αυτό μία Ελλάδα ο αχάριστος».

Μάλιστα, στην πορεία της διαδικτυακής συνομιλίας του με άλλους χρήστες του twitter, είχε κάνει και το επίσης ρατσιστικό σχόλιο:

Μετά την αποκάλυψη των απαράδεκτων σχολίων του, το εν λόγω στέλεχος του υπουργείου Παιδείας απομακρύνθηκε από τη θέση του. Όπως δήλωσε η Νίκη Κεραμέως«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις αναρτήσεις ρατσιστικού και άκρως προσβλητικού περιεχομένου του εν λόγω εκπαιδευτικού. Τέτοιες  συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ηλίας Γρηγόρης

Μία ακόμα πρόσφατη περίπτωση πολιτευτή που καρατομήθηκε επειδή «ξέφυγε» σε αναρτήσεις του είναι και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, Ηλίας Γρηγόρης.

Ο Ηλίας Γρηγόρης, που ήταν υποψήφιος βουλευτής στην Πάτρα, με αφορμή την παράσταση που είχε δώσει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη πάνω σε φορτηγό κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, αποκάλεσε σε ανάρτησή του στο Facebook μ@@@@α τον πρωθυπουργό και είπε ότι γράφει στα α@@@@ια του τα πάντα.

Σε άλλο ποστ μιλούσε για «χωροφυλακίστικες μ@@@@ιες» του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ σε αποκαλούσε τον Άδωνι Γεωργιάδη «ο αρ@@@ης».

Μετά από αυτό το… ξέσπασμα, ζητήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η παραίτησή του από την παράταξη με τον ίδιο να δηλώνει αργότερα: «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των όποιων παρορμητικών και αδόκιμων εκφράσεων που χρησιμοποίησα στην ανάρτησή μου, μεταξύ φίλων στο facebook. Ουδέποτε στο δημόσιο λόγο μου τόσα χρόνια συνηθίζω να εκφέρω τις πολιτικές μου διαφωνίες με τέτοιες εκφράσεις.Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε κρύβομαι πίσω από κομματικές ταυτότητες και δεν έχω απαίτηση να αναλαμβάνει τις ευθύνες μου ο κομματικός μου χώρος, τον οποίο σέβομαι και υπηρετώ τόσα χρόνια»

«Γι’ αυτό ζήτησα την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας, αίτημα που έγινε αποδεκτό» ανέφερε.

Βούλα Παπαχρήστου

Άλλο παράδειγμα δημόσιου προσώπου που «κάηκε» από tweet είναι φυσικά η πρωταθλήτρια του τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου. Η γνωστή αθλήτρια -και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας μας για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του 2012- από το Λονδίνο που βρισκόταν «τιτίβισε» το μήνυμα που έμελλε να της στερήσει την συμμετοχή της στους αγώνες και να επιστρέψει άρον άρον στην Αθήνα: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Η ίδια προσπάθησε να δικαιολογηθεί ισχυριζόμενη πως ήταν απλά ένα άστοχο ανέκδοτο όμως δεν την βοήθησε ιδιαίτερα και το γεγονός πως στη συνέχεια κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο διάφοροι διάλογοι της με τον Ηλία Κασιδιάρη…




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ