(Προετοιμασία: 15’, μαγείρεμα: 1 ώρα και 30′)
Υλικά (6 μερίδες): 1,5 κιλό ζυγούρι (χρονιάρικο αρνί) ή πρόβειο, από μπροστινό πόδι, σε μερίδες, 3 ξερά χοντροτριμμένα κρεμμύδια, 1 πιπεριά κέρατο (σε ροδέλες), 500 γραμμάρια μακαρόνια Νο 6, αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι, 200 ml συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Για το ζυγούρι με μακαρόνια στον φούρνο, ζεσταίνουμε το λάδι, στην χύτρα και τσιγαρίζουμε το ζυγούρι με το κόκκινο πιπέρι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 λίτρα νερό, σκεπάζουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα, μέχρι να γίνει το κρέας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις πάνω κάτω.
Κόβουμε τα μακαρόνια στα τρία.
Τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί ή στο μεγάλο ταψί του φούρνου και αδειάζουμε προσεκτικά τον ζωμό από το ζυγούρι, που θα καλύψει σχεδόν μέχρι επάνω το ταψί.
Βάζουμε στον φούρνο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε και το ζυγούρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά.
Στο τέλος, όταν ξεφουρνίσουμε το φαγητό, θα έχει πιει τα υγρά του, αλλά θα πρέπει να είναι ακόμη αρκετά ζουμερό.
Καλή επιτυχία…






















