Υλικά: 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο, μισό κιλό μυζήθρα ξινή, 3 αυγά, αλάτι, πιπέρι, 1 μοσχοκάρυδο, μισό κιλό φύλλο.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε, ψιλοκόβουμε και αλατίζουμε λίγο το σπανάκι από το βράδυ. Το πρωί το στύβουμε και το τσιγαρίζουμε σε τηγάνι με βούτυρο ή λάδι μέχρι να πιει το νερό του. Ρίχνουμε τη μυζήθρα ανακατεμένη με τα αυγά, ξύνουμε το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε λίγο πιπέρι. Βουτυρώνουμε 4-5 φύλλα, βάζουμε στην μία άκρη λίγη γέμιση και τα τυλίγουμε μακρουλά. Τυλίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα με γέμιση, τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, τα αλείφουμε με βούτυρο γάλακτος και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία…






















