Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Σουπιές με σπανάκι

Υλικά: 1 κιλό σουπιές, 1 κιλό σπανάκι, 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, 2 κρεµµύδια ξερά ή 5-6 φρέσκα, 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί, 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές, λίγο άνηθο ή μάραθο, δυόσμο, λίγο αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τις σουπιές. Αφού τσιγαρίσουμε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο και προσθέσουµε τον άνηθο ή το µάραθο και τον δυόσµο, στη συνέχεια βάζουµε τις σουπιές κοµµένες κοµµάτια. Όταν πάρουν µια βράση σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε µέσα τις ελιές.
Αφήνουµε τις σουπιές να µισοψηθούν και µετά προσθέτουµε το σπανάκι ψιλοκοµµένο, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και 1-2 ποτήρια νερό. Βράζουµε για 10 λεπτά της ώρας ακόµα.
(Αν οι ελιές είναι αλµυρές τις ξαλµυρίζουµε πρώτα βάζοντάς τες για λίγη ώρα στο νερό).

Καλή επιτυχία…





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ