Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Κριθαράκι με θαλασσινά

Υλικά

500 γραμμάρια κριθαράκι

300 γραμμάρια γαρίδες, καθαρισμένες

300 γρ. μύδια (καθαρισμένα)

300 γρ. καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

2 ντομάτες, τριμμένες

1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κ. σ. πελτέ ντομάτας

1 κ. γλ. πάπρικα

1/2 κ. γλ. καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

1 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίστε τα θαλασσινά και αφήστε τα στην άκρη. Αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα μύδια, πλύντε τα καλά και αφαιρέστε τα «γένια».

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και την πάπρικα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προσθέστε τα καλαμάρια και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μύδια και τις γαρίδες και σβήστε με το λευκό κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1- 2 λεπτά.

Προσθέστε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και αφήστε να βράσει. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15- 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι και να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί, προσθέστε επιπλέον ζωμό ή νερό.

Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε την καυτερή πιπεριά αν θέλετε. Ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως με φέτες λεμονιού.

Πηγή: newsbeast.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ