Γεύση - Ψυχαγωγία

ΣΥΝΤΑΓΗ: Κουνέλι με χυλοπίτες

Το κουνέλι είναι ένα κρέας κομμένο και ραμμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις . Πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, φτωχό σε θερμίδες και χοληστερίνη.

Σήμερα θα το συνδυάσουμε με υπεροχές χυλοπίτες που δώσουν έξτρα γεύση και έχουν τη θαλπωρή του χωριού.

Υλικά:
  • 1 ½ κιλό κουνέλι κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200ml κόκκινο κρασί
  • 1 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλιά πετιμέζι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι πιπέρι
  • 500γρ. χυλοπίτες μακριές ή χυλοπιτάκι
  • 300γρ. ξυρό ανθότυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε ένα μπολ με κόκκινο κρασί (όσο να καλυφτεί), μισό σφηνάκι ξίδι και φύλλα δάφνης να μαριναριστεί για 1-2 ώρες και στη συνέχεια σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια το κουνέλι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
Πολτοποιούμε στο multi την πιπεριά Φλωρίνης και ρίχνουμε στο φαγητό, προσθέτουμε τις ντομάτες ξυσμένες και τον πελτέ διαλυμένο σε μια κούπα ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το πετιμέζι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για μια ώρα περίπου.
Προσθέτουμε 3 κούπες ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει, ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες και ψήνουμε όσο χρόνο λέει η συσκευασία.
Σερβίρουμε με αρκετό ξυσμένο ανθότυρο.
Ιδανικά τρώγεται ζεστό.

Καλή επιτυχία!!!

κουνέλι με χυλοπίτες και ανθότυρο

κουνέλι με χυλοπίτες και ανθότυρο

Το όνομα μου είναι Νεκταρία Κοκκινάκη, είμαι food blogger, ζω και εργάζομαι στο Ηράκλειο αλλά η καταγωγή μου είναι από το Καβούσι του νόμου Λασιθίου.

Η αγάπη μου για τη μαγειρική και κυρίως την παραδοσιακή Κρητική κουζίνα με έκαναν να αποκτήσω ένα χόμπι, να καταγράφω συνταγές από γιαγιάδες  και να κρατώ σαν θησαυρό παλιά τετράδια μαγειρικής τους (όσα τουλάχιστον μου εμπιστεύτηκαν). Συνταγές ξεχασμένες, συνταγές στην αυθεντική τους παραδοσιακή μορφή.  Ήθελα λοιπόν όλες αυτές οι συνταγές & οι ιστορίες να μην ξεχαστούν γιατί θεωρώ ότι είναι η παράδοση μας, ο πολιτισμός μας, οι ρίζες μας.

Έτσι μέσα από την σελίδα μου kritikes-geuseis.gr μοιράζομαι καθημερινά αγαπημένες κυρίως παραδοσιακές συνταγές με τις ιστορίες τους.

Και πλέον μέσα από το e-kriti.gr  θα μοιραζόμαστε μαζί σας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ταξίδια γεύσεων στην παράδοση του τόπου μας!

Θα χαρώ να σας έχω συνοδοιπόρους σε αυτό το γευστικό ταξίδι!

Νεκταρία Κοκκινάκη 

Facebook: Νεκταρία Κοκκινάκη – Κρητικές Γεύσεις

Instagram: Nektaria Kokkinaki

YouTube: Κρητικές Γεύσεις

#pgnews



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ