Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Καλαμάρια γεμιστά (4 μερίδες)

Υλικά: 1,5 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο, 1 κιλό μέτρια σε μέγεθος καλαμαράκια, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο. 2 φλιτζάνια ρύζι, 2 κουταλιές της σούπας δαμάσκηνα ψιλικομμένα, μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο, χυμός ενός λεμονιού, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια. Τα αδειάζουμε βγάζοντας από μέσα την κεντρική µεµβράνη. Αφαιρούµε τα μουστάκια και τα ψιλοκόβουμε χωριστά σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε τα κρεµµύδια, τον άνηθο, το ρύζι, τα δαμάσκηνα, το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το πιπέρι. Γεµίζουµε τα καλαμαράκια µε το µείγµα αυτό. Κλείνουμε το καθένα καλαμαράκι µε τη βοήθεια µιας σκληρής οδοντογλυφίδας. Τα τοποθετούμε σε µία φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε 1,5 φλιτζάνι νερό, τα σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε τα καλαμαράκια προσεκτικά µε ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι. Τα βάζουμε στον φούρνο για 20-30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν.

Καλή επιτυχία…





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ