Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Καλαμάρι με μανιτάρια και γιαούρτι

Υλικά

Για 4 άτομα

600 γρ. καλαμάρια, κομμένα σε ροδέλες (τα κεφάλια ψιλοκομμένα)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

600 γρ. μανιτάρια (κατά προτίμηση portobello)

1 λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

100 ml ε.π. ελαιόλαδο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 3΄-4΄. Κρατάμε τον ζωμό που θα βγάλουν.

Βήμα 2

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμάρια για 3′-4′. Σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το θυμάρι, τα μανιτάρια με τον ζωμό τους, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10′.

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 3′ ακόμη (να μην παραβράσουν).

Βήμα 5

Σερβίρουμε με μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: cantina.protothema.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ