Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Γαρίδες σαγανάκι

Υλικά

Μερίδες: 4

500 γρ. γαρίδες φρέσκες, καθαρισμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη καρέ

4 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή

1 κουτ. γλυκού. ρίγανη ξερή

2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή, διαλυμένη σε 50 ml νερό

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη σε χοντρά κομμάτια

60 ml ε.π.ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό ώστε να αρωματιστεί το λάδι. Προσθέτουμε την πιπεριά και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 1΄-2΄ μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και 50 ml νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Βήμα 3

Κατόπιν ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα. Μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνουν οι γαρίδες και να λιώσει λίγο η φέτα.

Πηγή: cantina.protothema.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ