Υλικά: 1 κιλό χταπόδι, μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό, 4 ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μισό ποτήρι λευκό κρασί, μισό ποτήρι ελαιόλαδο, 2 δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το χταπόδι από το μελάνι του, το πλένουμε και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει μέχρι να μισοψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο το κόβουμε σε κομματάκια, ενώ κρατάμε το ζωμό του και το ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μαζί με το λάδι και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι από το ζωμό και το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό περίπου 6 ποτήρια (συμπληρώνουμε με νερό εάν δεν έχει μείνει άλλος ζωμός) και αφού βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα ψήνουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Καλή επιτυχία…