Υλικά: 1,5 κιλό χταπόδι, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι, 3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα, 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες, 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση: Πλένετε καλά το χταπόδι και το καθαρίζετε. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζετε το χταπόδι ολόκληρο και το αφήνετε για 10 λεπτά περίπου. Μετά ρίχνετε το λάδι και τα κρεμμύδια, τα τσιγαρίζετε για 8-10 λεπτά, τα σβήνετε με το κρασί και το ξίδι και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τις ντομάτες. Αφήνετε το χταπόδι να βράσει μέχρι να χυλώσει και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη. Το σερβίρετε σε μια πιατέλα και το κόβετε σε κομμάτια.
Σημείωση: Αν θέλετε το χταπόδι να είναι πιο ελαφρύ, βάζετε λιγότερο κρασί.
Καλή επιτυχία…






















