Υλικά: 1 κιλό χοιρινό σε μπουκιές, 1 λίτρο κρασί λευκό, ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 κρεμμύδια, μισό φλιτζάνι φρέσκα φύλλα φασκόμηλο, 10 κόκκοι πιπέρι, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, μισό κιλό χόρτα τσιγαριαστά
Εκτέλεση: Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τους κόκκους πιπεριού, 2 -3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τα μισά φύλλα του φασκόμηλου ολόκληρα. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον. Το στραγγίζουμε και κρατάμε το φασκόμηλο και το πιπέρι, χωρίς τα υγρά .Τσιγαρίζουμε το κρέας καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια. Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το φασκόμηλο και το πιπέρι της μαρινάδας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Τα χόρτα τα έχουμε καθαρίσει και τα έχουμε βάλει στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, χωρίς καθόλου νερό. Σερβίρουμε με τα τσιγαριαστά χόρτα στα οποία μέσα ρίχνουμε και 2-3 φύλλα φασκόμηλο.
Καλή επιτυχία…