Δήμος Κισάμου

Συνάντηση Περικλή Χηνόπουλου με τον υπουργό Ναυτιλίας για τα ημερόπλοια

Συνάντηση εργασίας για θέματα που άπτονται της ημερήσιας κρουαζιέρας είχαν με τον υπουργό Ναυτιλίας τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της  Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.   κ. Περικλής Χηνόπουλος.  
Πιο αναλυτικά, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:
1. Επικαιροποίηση, επανεξέταση οργανικών συνθέσεων – Εύρεση πληρωμάτων
2. Η συμμετοχή των τουριστικών ημερόπλοιων στα προγράμματα του αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ 2021-2027, τουλάχιστον σε ότι αφορά προγράμματα εξοικονόμησης ΠΡΑΣΙΝΗΣ
    ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και αναβάθμισης ξενοδοχειακού εξοπλισμού
3. Χρήση λιμένων – μαρινών  από τα Ημερόπλοια
4. Παράταση της τουριστικής περιόδου
Η επέκταση της ισχύος των θερινών πρωτοκόλλων των τουριστικών ημερόπλοιων μέχρι την 30η Νοεμβρίου (αντί για την 31η Οκτωβρίου που ισχύει σήμερα) που δικαιολογείται από το θερμότερο κλίμα των τελευταίων ετών και θα συμβάλει στην παράταση της περιόδου εκμετάλλευσης των τουριστικών ημερόπλοιων και κατ’ επέκταση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της χώρας .
Ο κύριος Χηνόπουλος κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέφερε στον υπουργό: “τα ελληνικά ημερόπλοια ολοένα και περισσότερο κερδίζουν έδαφος και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχούς πορείας του ελληνικού τουρισμού. Οι εταιρείες προχωρούν με βήματα γοργά σε έναν αναπτυξιακό δρόμο, στοχεύοντας τόσο στην εξυπηρέτηση περισσότερων επισκεπτών, όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους. Είναι σημαντικό δε, να τονίσουμε ότι η Ελλάδα πλέον βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στον παγκόσμιο χάρτη μεταξύ των χωρών που ανταγωνίζονται στο συγκεκριμένο προϊόν. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να ζητήσουμε την άμεση αρωγή του κράτους, ώστε να αρθούν τα εμπόδια που δυσκολεύουν το έργο μας και φυσικά να ξεπεράσουμε παθογένειες του γραφειοκρατικού συστήματος, ώστε μέσα από αυτές τις απαραίτητες προϋποθέσεις να καταφέρουμε να προσθέσουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο ΑΕΠ της χώρας και την υπεραξία που δίνουμε στο τουριστικό προϊόν”.
Ο υπουργός συζήτησε με πλήρη κατανόηση τα αιτήματα των εκπροσώπων της  Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ., ενώ το κλίμα που διαμορφώθηκε θεωρείται αισιόδοξο για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.
Νεότερες ανακοινώσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα όταν θα υπάρξουν και οι ανάλογες κινήσεις.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ