Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη με τον Δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου

Συνάντηση εργασίας είχε χθες ο Βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου Αντώνη Περράκη και αντιδημάρχους του, στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεών του στους δήμους της Π.Ε. Χανίων.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Περράκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Μαρκογιαννάκη για τα έργα του δήμου, καθώς και για τα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής. Από την πλευρά της δημοτικής αρχής δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα χρηματοδότησης για την υλοποίηση οδικών έργων που είναι απαραίτητα. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ξεχωριστή αναφορά και στην ανάγκη οδικής σύνδεσης της Παλαιόχωρας με το Ελαφονήσι, με τη δημιουργία δρόμου που θα περνάει από τον Κριό. Ο κ. Μαρκογιαννάκης σημείωσε ότι η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θέτει υποχρέωση για ενίσχυση των υποδομών, προσθέτοντας ότι η συνδρομή του κεντρικού κράτους είναι απαραίτητη για τα σημαντικά έργα που χρειάζονται. Τέλος, για το ζήτημα του μεταναστευτικού σημειώθηκε από τον κ. δήμαρχο ότι υπάρχει πλέον άμεση μεταφορά των όσων αποβιβάζονται στους χώρους φιλοξενίας σε άλλα σημεία της χώρας.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επισκέφθηκε στη συνέχεια τον αγροτικό συνεταιρισμό Κουντούρας και μίλησε με μέλη της διοίκησης και αγρότες της περιοχής για τις φετινές εκτιμήσεις παραγωγής  και τις γενικότερες συνθήκες στον πρωτογενή τομέα. Οι άνθρωποι του συνεταιρισμού στάθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω και της κλιματικής αλλαγής και σημείωσαν τη σημασία έργων υποδομών. Ο βουλευτής Χανίων  τόνισε ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί γιατί αποτελεί εργαλείο συνολικής οικονομικής ανάπτυξης χάρη στην ποιότητα των προϊόντων του και στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να προχωρήσει  το έργο της λιμνοδεξαμενής στην Κουντούρα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ