Δήμος Κισάμου ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σύλλογος Προβολής Κισάμου: Ημερήσιες εξορμήσεις στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα» πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 2 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μοθιανών – Σκαφιώτου «Η Αναγέννηση», σε: Βρύσες Αποκορώνου – Κισσό Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, μοναστήρι Αγίου Πνεύματος Αγκουσελιανά – Καλή Συκιά – Λίμνη Κουρνά, ψυχαγωγικού αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος μιας και τόσο το μοναστήρι στον Κισσό όσο και το χωριό Καλή Συκιά έζησαν τα ολοκαυτώματα τόσο από τους Τούρκους όσο και από τους Γερμανούς.

Την Κυριακή 9 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλώσσας, η διαδρομή μας ήταν Σπήλι Ρεθύμνης, μοναστήρι Κισσού όπου ο ηγούμενος της Μονής Αγίου Πνεύματος πατήρ Βαρθολομαίος μας ξενάγησε για δεύτερη φορά, Αγκουσελιανά, Καλή Συκιά – Αργυρούπολη.

Στην πρώτη εκδρομή μας διασκέδασαν τα μουσικά φυντάνια Ειρήνη Σκαλιδάκη στο βιολί και Ηλίας Ανδρουλάκης στο λαγούτο, ενώ την δεύτερη ο Κώστας Σγουρομάλλης στο βιολί και Στρατής Μπρεδάκης στο λαγούτο.

Τελειώνοντας κάθε εκδρομή η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων των εκδρομέων που παράλληλα με την ψυχαγωγία έμαθαν την ιστορία των περιοχών που επισκεφτήκαμε.

Εκ του Δ.Σ. του Συλλόγου Προβολής Κισάμου «Η Γραμπούσα»

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης ΓρυμπαουλάκηςΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ