Δήμος Κισάμου ΕΛΛΑΔΑ

Σύλλογος Κισαμιτών Αττικής – Τριήμερη εκδρομή στα Σιάτιστα

Οι ιστορικές μνήμες πρέπει να παραμένουν ζωντανές και παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Η παρουσία του Δ.Σ., των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας κάθε χρόνο στις γιορτές απελευθέρωσης από τους Τούρκους της ιστορικής πόλης της Σιάτιστας, δεν είναι μία απλή εκδρομή, είναι απόδοση τιμής στους προγόνους μας. Τιμούμε όλους τους αγωνιστές της μάχης της 4.11.1912, μεταξύ των οποίων και τους εθελοντές αγωνιστές που με αρχηγό τον Κισαμίτη γιατρό Μιχάλη Αναστασάκη πολέμησαν με ηρωισμό και συνέβαλαν ουσιαστικά ψυχή τε και σώματι, με την συνεργασία και άλλων ταγμάτων, όπως του Λεωνίδα Παπαμαλέκου από τον Αποκόρωνα, τον τακτικό στρατό και τους ντόπιους Στατιστινούς, στην απελευθέρωση της πόλης. Για το λόγο αυτό η παρουσία μας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή και πιο δυναμική κάθε χρόνο.

Φέτος το πρόγραμμα περιληπτικά περιλαμβάνει :

1η ΜΕΡΑ – 2/11: Αναχώρηση στις 7:30 π.μ. από την διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου & Πλατεία Ομονοίας – Αθήνα. Στην Καλαμπάκα, μένουμε για μεσημεριανό γεύμα και μία βόλτα. Άφιξη στο ξενοδοχείο «ΜΗΛΙΩΝΗΣ» το απόγευμα. Δείπνο στα Γρεβενά (εστιατόρια Αυλαίς) – Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

2η ΜΕΡΑ – 3/11: Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Μηλιά. Συνεχίζουμε για την Σιάτιστα όπου μένουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στη θέση «Καστράκι», στο τοπίο της μάχης, όπου θα συμμετάσχουμε στην επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των πεσόντων και στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των θυμάτων της μάχης. Επιστροφή στην Σιάτιστα για μία μικρή βόλτα. Δείπνο στα Γρεβενά – Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ – 4/11: Αναχώρηση νωρίς το πρωί για την Σιάτιστα, για να συμμετάσχουμε στην Δοξολογία και τις εορταστικές εκδηλώσεις με την παρέλαση και την κατάθεση των στεφάνων. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 110,00 ΕΥΡΩ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 20,00 ΕΥΡΩ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ : γεύματα/δείπνα, είσοδος στο μουσείο, φιλοδωρήματα, φόρος διαμονής 1,50 ευρώ ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου.

Για την δήλωση της συμμετοχής σας επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Λεμπέση Δημήτρη στα τηλ. 210 6203720 & 6974 451462.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ