ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Εξετάζεται νέα αναδιάρθρωση, με μείωση των ομάδων σε 10 ή 12

Τα δεδομένα για αναδιαρθρωση της Super League φέρεται να εξετάζουν οι άνθρωποι των ΠΑΕ της πρώτης τη τάξει εθνικής κατηγορίας προκειμένου να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το προϊόν. Στο «τραπέζι» έχουν πέσει πολλές προτάσεις, κυρίως για τη μείωση των ομάδων και το σενάριο που εξετάζεται περισσότερο είναι η μείωση σε 10 ή 12 ομάδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «LiveSport» ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο νέας μείωσης των ομάδων της πρώτης κατηγορίας, με αποτέλεσμα το ζήτημα να παραμένει ανοικτό. Βέβαια, όποια απόφαση ληφθεί, δεν θα έχει άμεση ισχύ, αλλά από την μεθεπόμενη σεζόν.

Παράλληλα, έχουν γίνει συζητήσεις και για αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των play off, καθώς εκφράστηκαν παράπονα από τους ανθρώπους των ομάδων, για τον μεγάλο αριθμό αγώνων.

Oι ομάδες των playoffs έφτασαν να παίζουν τα κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν εξαντλημένες από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ στα playout το ενδιαφέρον και το κίνητρο απουσίαζαν για τις περισσότερες.

Στο πρόσφατο ΔΣ είχε συζητηθεί να γίνονται playoffs με οκτώ ομάδες σε μονά παιχνίδια (επτά αγωνιστικές) και ο πρώτος της κανονικής περιόδου να δίνει τέσσερα ματς στην έδρα του, ανάμεσα στα οποία και αυτό με τον δεύτερο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ