Δήμος Πλατανιά

Στο Κολυμπάρι η «Λαϊκή Συσπείρωση»: Διπλή πρόκληση οι συγχωνεύσεις τάξεων και τμημάτων σε σχολεία

Το Δημοτικό Σχολείο Κολυμπαρίου επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αποτελούμενο από τον περιφερειακό σύμβουλο, Αλέκο Μαρινάκη και τους δημοτικούς συμβούλους Πλατανιά, Δημήτρη Ανθούση και Στέλιο Μαριανάκη.
Το κλιμάκιο είχε μία ουσιαστική συζήτηση με την εκπαιδευτική κοινότητα και πολλούς γονείς, που δίκαια και εύλογα αγωνιούν για την επόμενη μέρα στα σχολεία.
Η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», όπως αυτή εκφράστηκε και σήμερα για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα, είναι ότι αποτελεί πρόκληση και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως λογική ο σχεδιασμός για καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Κολυμπαρίου και άλλων περιοχών, σε περίοδο πανδημίας.
Παράλληλα, αποτελεί πρόκληση και από παιδαγωγική άποψη, καθώς την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας μιλά για το «νέο» σχολείο, λαμβάνει αποφάσεις με την υλοποίηση των οποίων θα στοιβάζονται 26 παιδιά (ή και περισσότερα σε άλλα σχολεία) σε ένα τμήμα με ένα δάσκαλο!
«Αυτό δεν είναι το “νέο” σχολείο. Είναι ένα σχολείο που μας γυρίζει στο παρελθόν», επισήμαναν τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τόνισαν με έμφαση ότι στέκονται δίπλα στη σχολική κοινότητα που διεκδικεί το δίκιο της.

«Αυτή η απόφαση, για συγχωνεύσεις τάξεων, μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να περάσει και δεν θα περάσει», ήταν το μήνυμα που έστειλαν τα μέλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μαζί με τους γονείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ