Νομός Χανίων

Στο Φώς στο Τούνελ η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη

Δύο μήνες μετά τον περίεργο θάνατο του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, άναψε το πρώτο φως στο σκοτάδι.

Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, μίλησε για δολοφονία μετά τα νέα στοιχεία των τεχνικών συμβούλων.

Σημαντική ήταν και η δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από την Καθηγήτρια της Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαρά Σπηλιοπούλου.

Στο πόρισμά της αναφέρει πως εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι που είχαν προκληθεί από προπέλα σκάφους, υπάρχουν επιπλέον δεκαπέντε κακώσεις από άλλα όργανα. Κακώσεις στο χέρι, στο φρύδι που θα μπορούσε να είναι θλων όργανο ίσως καμάκι, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ένα αιμάτωμα που είχε στο κεφάλι ο Σήφης Βαλυράκης θα μπορούσε να έχει προκληθεί από άκαμπτη επιφάνεια, κάποιο κουπί ή από την καρίνα ενός άλλου σκάφους. Αυτό επειδή το σκάφος του θύματος ήταν φουσκωτό.

Ο Εισαγγελέας Χαλκίδας έστειλε πίσω στο Λιμενικό τη δικογραφία για να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype με την εκπομπή, ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Μανώλης Φωτάκης, τόνισε ότι η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί από έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας και να συντομεύσουν οι έρευνες για τα ηλεκτρονικά ίχνη, πριν αυτά χαθούν.

Το χρονικό του περίεργου θανάτου…

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός είχε βγει για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου διατηρούσε εξοχικό.

Καθώς καθυστερούσε να επιστρέψει, η σύζυγός του ενημέρωσε το Λιμενικό. Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, βρέθηκε παρατημένη η βάρκα του στην ακτή με αναμμένη τη μηχανή στη νησίδα της Αγίας Τριάδας.

Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στα βράχια στο Πεζονήσι με την καταδυτική στολή που φορούσε, χωρίς βαρίδια και σχεδόν ένα ναυτικό μίλι μακριά από το σκάφος του.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ