ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στέλεχος Όμικρον: Στο μικροσκόπιο Αττική, Κρήτη & Δυτική Ελλάδα

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι παραμένουν για ακόμα μία ημέρα σε υψηλά επίπεδα με σταθεροποιημένο όμως το ιικό φορτίο. Η επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον θεωρείται θέμα χρόνου, με τη χώρα να λαμβάνει μέτρα για να αντιμετωπίσει την επέλασή της και να θέτει περιοχές στο μικροσκόπιο για τυχόν διασπορά του νέου στελέχους.

Όλα τα πρόσφατα θετικά δείγματα που έχουν ένα συγκεκριμένο μοριακό χαρακτηριστικό που δείχνει την παραλλαγή Όμικρον έχουν συλλεχθεί και επανεξετάζονται. Η Αττική, η Κρήτη και η Δυτική Ελλάδα έχουν τεθεί σε στενή υγειονομική επιτήρηση. Τα δείγματα έχουν ιστορικό ταξιδιού στη Ν. Αφρική ή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε συνδυασμό με το συγκεκριμένο μοριακό προφίλ, χαρακτηρίζονται «ύποπτα». Τα δείγματα αναλύονται από το Ινστιτούτο Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε εξέταση όλων των πρόσφατων δειγμάτων σε Αθήνα, Δυτική Ελλάδα και Κρήτη και θα τα αλληλουχήσουμε όλα» αναφέρει ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Θάνος.

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθεροποιημένο σε υψηλά επίπεδα, όπως και οι δείκτες διασωληνωμένων και θανάτων.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ