Δήμος Πλατανιά

Στα Τρίκαλα το Λύκειο Κολυμπαρίου

dav

Συνεχίζονται όλη την άνοιξη οι επισκέψεις – εκδρομές επιμορφωτικού και  πολιτιστικού περιεχομένου από σχολεία όλης της χώρας στον Δήμο Τρικκαίων. Το περασμένο τριήμερο, σημαδιακή ήταν η επίσκεψη δύο σχολείων από τις δύο άκρες της χώρας στο κέντρο της Ελλάδας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες με τους  εκπαιδευτικούς από το Λύκειο Κολυμπαρίου και από το 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων. Εκεί, ενημερώθηκαν από τον ειδικό σύμβουλο του Δ. Τρικκαίων κ. Θανάση Μιχαλάκη, για ζητήματα καινοτομίας, τεχνολογικών εφαρμογών και δράσεων που υλοποιούνται στα Τρίκαλα.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα ενδιαφέροντος των μαθητών – μαθητριών, είτε σχετιζόμενα με αγροδιατροφικά ζητήματα (smart farming, Σχέδιο Ασκληπιός) είτε με πολιτιστικά (Τσιτσάνη, τρικαλινοί καλλιτέχνες, μουσική παράδοση). Μεγάλο τμήμα των παρουσιάσεων αφορούσε σε θέματα τεχνολογίας, με τις δράσεις για το Smart Trikala, στο πλαίσιο της σύγχρονης πόλης που προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων.
Επίσης, έγινε συζήτηση για την ιστορία της πόλης, ενώ το Λύκειο Κολυμπαρίου ασχολήθηκε ειδικότερα με θέματα Εθνικής Αντίστασης και προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτή και συνδέονται με τα Τρίκαλα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ