ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Στα Δικαστήρια Χανίων η υπόθεση της φρικτής γυναικοκτονίας με θύμα 56χρονη

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας η εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων μιας ακόμα φρικτής υπόθεσης γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο, το καλοκαίρι του 2022.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου είναι ο 61χρονος κτηνοτρόφος και σύζυγος της 56χρονης γυναίκας και μητέρας 4 παιδιών, που της κατάφερε 14 πλήγματα με μαχαίρι στο λαιμό, όταν του είπε ότι θέλει να χωρίσουν.

Στα Δικαστήρια Χανίων η υπόθεση της φρικτής γυναικοκτονίας στο Ρέθυμνο με θύμα 56χρονη

Το άγριο φονικό έγινε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στο Άνω Μαλάκι του Δήμου Ρεθύμνου το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού της Ασφάλειας Ρεθύμνου που συμμετείχε στην παράδοση του δράστη, η δολοφονία έγινε με κυρτό μαχαίρι, που φέρει άμα 14 εκ. Πρόκειται δηλαδή, για μαχαίρι που χρησιμοποιείται για σφαγή ζώων.

Την πρώτη ημέρα της δίκης, κατέθεσε  η κόρη του ζευγαριού που δήλωσε ότι είχε πείσει την μητέρα της να επιστρέψει στο σπίτι, επειδή φοβόταν ότι ο πατέρας της θα αυτοκτονούσε, μη αντέχοντας τον χωρισμό. Η ίδια περιέγραψε τον πατέρας της ως άνθρωπο σκληροτράχηλο και παλαιών αρχών.

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του υποστήριξε, ότι η σύζυγός του είχε φύγει από το σπίτι τους τρεις φορές και πάντα επέστρεφε. Σε ότι αφορά το μοιραίο πρωινό της 31ης Ιουλίου, υποστήριξε, ότι ήταν η σύζυγός του που είχε επιθετική συμπεριφορά, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό» του.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ