ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκι: Μειώθηκε η κατανάλωσή του – Έπεσε στην 4η θέση της επιλογής των Ελλήνων

Μπορεί το σουβλάκι να είναι το πιο γνωστό παγκοσμίως ελληνικό έδεσμα , η αύξηση όμως της τιμής του περιόρισε την κατανάλωση του σύμφωνα με την έρευνα της διεθνούς υπηρεσίας Rocket. Από την πρώτη θέση έχει ήδη πέσει στην τέταρτη ! Τα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας για την Ελλάδα σε ότι αφορά την υπηρεσία delivery  έχουν σήμερα ως εξής:

1. Burgers και πίτσα: Έχοντας παγιωθεί ως διαχρονικά αγαπημένες επιλογές, παραμένουν σταθερά υψηλά στην προτίμηση για τους περισσότερους καταναλωτές καταλαμβάνοντας το 20% των παραγγελιών.

2. Υγιεινό φαγητό: Τα veggie wraps, οι σαλάτες, τα μπολ κινόα και οι σούπες αντιστοιχούν στο 16% των καθημερινών παραγγελιών. Οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες αποτελούν πλέον τάση ανάμεσα στους Έλληνες, ειδικά στα αστικά κέντρα στα οποία οι άνθρωποι αναζητούν πιο ποιοτική τροφή που θα τους δώσει ενέργειά για τις ανάγκες μιας απαιτητικής ημέρας!

3. Καφές: Το 15% όλων των παραγγελιών, αφορά τον καφέ, με τον κρύο (ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες) να είναι η κορυφαία επιλογή! Ο freddo espresso είναι ο βασιλιάς των καφέδων, αλλά και ο ζεστός καπουτσίνο είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

4. Σουβλάκι: Δημοφιλής και συνήθης επιλογή των Ελλήνων το σουβλάκι  όμως σύμφωνα με την εταιρεία rocket  μόλις το 13% των παραγγελιών  πλέον προέρχονται από αυτό.

5. Γλυκά: Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι Έλληνες νιώθουν να τους «πέφτει το ζάχαρο» και τους πιάνει η λιγούρα για κάτι γλυκό γύρω στις 4 μ.μ., ενώ παίρνουν τον απογευματινό τους καφέ και η πρώτη σκέψη που περνάει από το κεφάλι τους είναι η εξής: ντόνατς! Πράγματι, το 13% των παραγγελιών τα αφορούν τα γλυκά!

6. Ελληνικό φαγητό: Το παστίτσιο, ο μουσακάς, τα γεμιστά και όλες οι κλασσικές “μαμαδίστικες” ελληνικές συνταγές έχουν εξέχουσα θέση στο καθημερινό διαιτολόγιο των Ελλήνων καταλαμβάνοντας το 8% των παραγγελιών.

7. Διεθνής κουζίνα: Η ασιατική κουζίνα αντιπροσωπεύει το 7%, της Μέσης Ανατολής το 5% και η μεξικανική το 3% των παραγγελιών.



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ