Νομός Χανίων

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Άνοιγμα οδηγικής χρονιάς στα Χανιά

“Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια παγκόσμια, εθελοντική, αυτόνομη, ανεξάρτητη, μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνετε σε παιδιά και νέους. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1932 έχει ενεργεί παρουσία σε 100 πόλης της Ελλάδας, είναι μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης οδηγών που δραστηριοποιείται σε 146 χώρες στον κόσμο. Ο Οδηγισμός στηρίζετε στην εθελοντική δράση των μελών του (περίπου 3.000 άτομα). Τα στελέχη των ομάδων, κατασκηνωτές, εκπαιδευτές και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων είναι εθελοντές με ισχυρή προσωπική δέσμευση.

Ο σκοπός του οδηγισμού είναι να συμβάλει στην διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των νέων, κοριτσιών και αγοριών, ώστε να εξελιχθούν σε υπεύθυνους και συνειδητοποιημένους πολίτες, με πίστη σε αξίες όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η φιλία, η αλληλεγγύη και η ελευθερία της έκφρασης.

Κάθε χρόνο εθνικά και περιφερειακά προγράμματα τίθενται υπό την αιγίδα δημοσίων φορέων όπως η Βουλή των Ελλήνων, το Υπουργείο Παιδείας, οι Περιφέρειες Αττικής, Ιωνίων νήσων, Κρήτης κτλ. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα προσαρμόζονται βάση της ηλικίας των παιδιών. Αστέρια (αγόρια – κορίτσια) 5 έως 7 ετών, πουλιά 7 εως 11 ετών, οδηγοί 11 έως 14 ετών και μεγάλοι οδηγοί 14-17.

Σας προσκαλούμε στο άνοιγμα την οδηγικής χρονιάς την Κυριακή 13/10 στην εστία μας στην Χονολουλού (Ναξάκη 8) στις 17:00”.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού: Άνοιγμα οδηγικής χρονιάς στα Χανιά