ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ! Άνδρας έπεσε από αεροπλάνο κατά την προσγείωσή του

Η ανακάλυψη του πτώματος ενός άνδρα, πιθανότατα ενός παράτυπου μετανάστη, που έπεσε από αεροπλάνο της Kenya Airways κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χίθροου, έχει προκαλέσει σοκ στη συνοικία του Λονδίνου όπου εντοπίστηκε.

Το θύμα έπεσε την Κυριακή (30/6) στον κήπο ενός σπιτιού στο Κλάμπχαμ, στα νοτιοδυτικά της αγγλικής πρωτεύουσας, όπου ένας άνδρας έκανε ηλιοθεραπεία, διηγήθηκε γείτονάς του τον οποίο επικαλείται το Press Association. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και κοίταξε από το παράθυρο.«Αρχικά πίστεψα ότι ήταν ένας άστεγος που κοιμόταν στον κήπο», εξήγησε.
«Φορούσε τα ρούχα του. Κοίταξα πιο προσεκτικά και είδα ότι υπήρχε αίμα σε όλους τους τοίχους του κήπου», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Αμέσως κατάλαβα ότι είχε πέσει».
Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γείτονάς του, στον κήπο του οποίου προσγειώθηκε ο άνδρας, ήταν «αναστατωμένος». «Έκανε ηλιοθεραπεία και ένας άνδρας έπεσε ένα μέτρο μακριά του», εξήγησε.«Ένας από τους λόγους που το πτώμα ήταν άθικτο ήταν ότι είχε γίνει σαν παγοκολώνα», επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε: «Μίλησα (με τις Αρχές) του Χίθροου και μου είπαν ότι αυτό συμβαίνει μία φορά στα πέντε χρόνια. Και άλλος άνδρας στο παρελθόν είχε παγώσει όπως αυτός, είχε γίνει σαν παγοκολώνα».

Το ατύχημα συνέβη μερικές εκατοντάδες μέτρα από ένα πολυσύχναστο πάρκο. Το πτώμα έπεσε στο έδαφος με τόση δύναμη που προκάλεσε τρύπα στο γρασίδι και στα πλακάκια του κήπου, όπως δείχνει η φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα Sun.
Η Αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται «για έναν λαθρεπιβάτη ο οποίος έπεσε την ώρα της προσγείωσης», όπως ανακοίνωσε χθες η Scotland Yard. Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, στον χώρο του συστήματος προσγείωσης βρέθηκαν μια τσάντα, νερό και μερικά τρόφιμα, εξήγησαν οι Αρχές.

Η πτήση της Kenya Airways από το Ναϊρόμπι στο Λονδίνο πέρασε πάνω από το σπίτι αυτό λίγο μετά τις 15:30 της ημέρας του τραγικού περιστατικού, αφού είχε κατέβει σε ύψος 3.500 ποδών, καθώς προετοιμαζόταν να προσγειωθεί. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί γύρω από το Λονδίνο τα τελευταία χρόνια.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ