ΕΛΛΑΔΑ

Σκέρτσος: Πόσοι μαθητές & εκπαιδευτικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μέσω των self tests

Αύριο ανοίγουν τα Λύκεια και ήδη μαθητές και εκπαιδευτικοί υποβάλλονται υποχρεωτικά σε self test. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είπε ότι από την Πέμπτη έως το Σάββατο είχαν διατεθεί περίπου 380.000- 400.000 self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ γνωστοποίησε ότι ήδη στη σχετική πλατφόρμα έχουν δηλώσει σήμερα, περίπου 35 μαθητές και εκπαιδευτικοί ότι είναι θετικοί.

Επίσης ο κ. Σκέρτσος είπε ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την επέκταση του μέτρου των self tests σε λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και σε κάποιες λειτουργίες του Δημοσίου. Για την πορεία της πανδημίας, σχολίασε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχειά εδώ και μερικές μέρες, με την αποκλιμάκωση του επιδημιολογικού φορτίου στην κοινότητα και τη σταδιακή αποκλιμάκωση στις εισαγωγές. Τόνισε ωστόσο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας λειτουργεί στα όρια του.

Ο κ. Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με τη διενέργεια self tests, όμως σημείωσε πως είναι νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι από τα μέσα Μαΐου, λόγω των εμβολιασμών και του κάλου καιρού, θα πάμε σε ένα οργανωμένο άνοιγμα δραστηριοτήτων οριστικά.

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ