Δήμος Κισάμου Εκδρομές - Ταξίδια

Σηρικάρι : Το χωριό της Κισάμου με το υπέροχο καστανόδασος

Το Σηρικάρι βρίσκεται 55 χλμ δυτικά των Χανίων και 17 χλμ νότια της Κισσάμου, σε μια καταπράσινη περιοχή με φαράγγια και τρεχούμενα νερά. Απλώς και μόνο μια βόλτα με το αυτοκίνητο ως εδώ, που γίνεται μέσα από πυκνή βλάστηση, θα σας πείσει για την ομορφιά της περιοχής.

Από εδώ ξεκινούν ουσιαστικά τα δύο παράλληλα φαράγγια του Σηρικαρίου (το Τσιχλιανό στα δυτικά και το Κιολιανό ή Σηρικαριανό στα ανατολικά) που καταλήγουν στο χωριό της Πολυρρήνιας, όπου ήταν κτισμένη η αρχαία Πολυρρήνια. Τα αρχαία τείχη της πόλης σώζονται σε αρκετά καλή κατάσταση στην ακρόπολη της, πάνω σε ψηλό λόφο με θέα στον κόλπο της Κισσάμου.

Στο Σηρικάρι σχηματίζεται ένα εκπληκτικό δάσος με θεόρατες καστανιές, μικρούς καταρράκτες και τρεχούμενα ρυάκια. Δεν είναι το μοναδικό καστανόδασος στα Χανιά, μιας και υπάρχουν αρκετά τριγύρω από τις δροσερές πλαγιές των Κισαμίτικων βουνών. Ωστόσο, είναι ένα από τα ωραιότερα και έχει αρκετά μεγάλη έκταση. 

SONY DSC

Κοντά στο Σηρικάρι και συγκεκριμένα στα Σινενιανά, υπάρχουν δύο νερόμυλοι σε άριστη κατάσταση. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, ειδικά στο πανηγύρι του 15 Aυγούστου που γίνεται μεγάλο γλέντι. Η εκκλησία είναι κτισμένη μέσα στο καστανόδασος, ενώ θα δείτε κι άλλα δέντρα όπως αριές, κυπαρίσσια και πλατάνια. Επίσης, μέσα στο Σηρικάρι υπάρχει η Βυζαντινή εκκλησία 15ου αιώνα των Αγίων Αποστόλων.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ