ΔΙΕΘΝΗ

Serial killer Κύπρου: “Διέπραξα ειδεχθή εγκλήματα, ζητώ συγγνώμη”

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς, γνωστός και με το ψευδώνυμο του Serial Killer της Κύπρου, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών, χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Στην απολογία του, ο Μεταξάς, που είναι αντιμέτωπος με 7 φορές ισόβια για τους επτά φόνους που διέπραξε, ξεσπώντας σε λυγμούς ζήτησε συγγνώμη και από την οικογένειά του για τη στεναχώρια που τους προκάλεσε, χαρακτηρίζοντας τα εγκλήματά του ειδεχθή.

Παράλληλα, σημείωσε ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση επιστημονικής ομάδας, προκειμένου να διεξαχθεί ενδελεχής μελέτη για την ειδική του περίπτωση, αλλά και στη διάθεση της Αστυνομίας, για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.«Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κ.Δ.Συγγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων αλλά και στις ίδιες τις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πώς ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση. Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω.Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».Ο Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τις 7 δολοφονίες:

  • Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
  • Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ