ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κλίμα συναίνεσης η εκλογή του νέου προέδρου της Βουλής

Σε κλίμα ευρύτατης συναίνεσης θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία της Ολομέλειας του κοινοβουλίου (10:30) για την εκλογή του νέου προεδρείου καθώς η υποψηφιότητα του κ. Κώστα Τασούλα για την θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων αναμένεται να λάβει περισσότερες από 280 θετικές ψήφους.

Τον βουλευτή Ιωαννίνων με την ΝΔ θα στηρίξει η «γαλάζια» ΚΟ των 158 βουλευτών, τα 86 μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, οι 10 της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και πιθανότατα οι 9 του ΜεΡΑ25 του Γιανη Βαρουφάκη.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο κ. Τασούλας θα καταρρίψει το ρεκόρ ψήφων που εως τώρα κατέχει η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με 235 ψήφους.

Το νέο Προεδρείο της Βουλής θα συμπληρωθεί απο τους Χαράλαμπο Αθανασίου, Νικήτα Κακλαμάνη και Θανάση Μπούρα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις αντιπροέδρων. Για την θέση του δ αντιπροέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον κ. Δημήτρη Βίτσα ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις προτείνονται οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ, Απόστολος Αβδελάς από την Ελληνική Λύση και ένας εκ των Σοφίας Σακοράφα και Κλέωνα Γρηγοριάδη από το ΜεΡΑ25.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ