ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αυτές τις 40 υπηρεσίες του ΟΑΕΔ αποκτάτε πρόσβαση με ένα κλικ από το κινητό σας

Από σήμερα ο ΟΑΕΔ παρέχει 40 υπηρεσίες χωρίς τη φυσική παρουσία των πολιτών στα γραφεία του, αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο tablet την εφαρμογή «OAEΔapp». Η λήψη της εφαρμογής γίνεται μέσω του Google Play και του Apple Store μέσω σύνδεσής του κινητού ή του tablet στις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στην εφαρμογή ΟΑΕΔapp μέσω των προσωπικών τους κωδικών TAXISnet και με υποχρέωση χρήσης του ΑΜΚΑ και έτσι αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες σχετικά με:

* Εκδοση δελτίου ανεργίας

* Ανανέωση δελτίου ανεργίας

* Αίτηση για επιδότηση ανεργίας

* Αίτηση για παροχές μητρότητας

* Αναζήτηση ιστορικού συναλλαγών με τον οργανισμό

* Υποβολή αιτήσεων για παροχές και προγράμματα καθώς και ενστάσεων

* Εκδοση βεβαιώσεων και άμεση αποστολή σε e-mail

* Ελεγχο και επεξεργασία βασικών στοιχείων του βιογραφικού

* Ανάρτηση βιογραφικού σε έγκυρο format

* Αποστολή βιογραφικού σε εργοδότες

* Ενημέρωση για τα νέα του ΟΑΕΔ

* Διαδραστική αναζήτηση σε ψηφιακό χάρτη όλων των υπηρεσιών του οργανισμού

* Επικοινωνία με εξειδικευμένο προσωπικό

* Ενημέρωση για τις απαιτούμενες προθεσμίες μέσω ενός εξελιγμένου συστήματος ειδοποιήσεων (notifications).

Επόμενα βήματα

Με την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε και τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ στους ασφαλισμένους, μέσα από τη λειτουργία ενός ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου επικοινωνίας των πολτών με τους οργανισμούς του υπουργείου, με έναρξη τον Ιούνιο.

«Η τακτική του κατεβασμένου ή και του σπασμένου τηλεφώνου θα τελειώσει και ο πολίτης θα λαμβάνει απάντηση στο ερώτημα του γρήγορα και έγκυρα», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης θα είναι χωρίς χρέωση για τους πολίτες.

Για τις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας που παρατείνονται για ένα δίμηνο, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, είπε χθες ότι ο οργανισμός θα καταβάλει τον πρώτο μήνα της παράτασης για τα επιδόματα που έληξαν τον Ιανουάριο μόλις βγει η νέα υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι η δίμηνη παράταση αφορά στα επιδόματα των οποίων η πληρωμή έληξε τον Ιανουάριο και όσων η πληρωμή λήγει τον Φεβρουάριο.

eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ