ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Έρχεται «κόφτης» στη θέρμανση απο τους Δήμους – Αντιδράσεις απο γονείς

Oι δήμοι ξεκίνησαν τις προτροπές για οικονομία στη θέρμανση δίνοντας «κίνητρα επιβράβευσης» στα σχολικά συγκροτήματα. Ειδικότερα, την αρχή -με τις σχετικές υποδείξεις προς τις σχολικές επιτροπές, τους διευθυντές των σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων -κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, αλλά όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι έστω και αν η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα τους ενισχύσει για τον σκοπό αυτό, με επιπλέον κονδύλια, ώστε να μην παγώσουν μέσα στις αίθουσες τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο δήμος της Νέας Σμύρνης έστειλε σχετική επιστολή προς τα σχολεία ζητώντας από τη σχολική κοινότητα της πόλης να «αφήσει το δικό της ενεργειακό αποτύπωμα (!) ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της χώρας μας».

Όπως τονίζεται στην επιστολή «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι σε «συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα θεσπίσουμε ειδική δέσμη επιβράβευσης των σχολικών μονάδων που θα ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση της εποχής μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο η επιστολή αυτή προκάλεσε τις σφοδρές αντιδράσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου οι οποίοι εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους και υπογραμμίζουν ότι την προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων «δεν μπορεί και δεν πρέπει» να την επωμιστεί η πολύπαθη σχολική κοινότητα, αναφέρει το ethnos.gr. Μάλιστα δηλώνουν ότι οι υποσχέσεις ανταπόδοσης για όσους κάνουν οικονομία είναι προσβλητικές, παρωχημένες και εν τέλει ανάξιες αναφοράς. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τόσο οι δήμοι όσο και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, έχουν ζητήσει από τη κυβέρνηση να δώσει μια γενναία αύξηση στη χρηματοδότηση για τη θέρμανση των σχολείων. Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκαν και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ) στην συνάντηση που είχαν (2 Σεπτεμβρίου) με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από την κυρία Κεραμέως να μεριμνήσει η κυβέρνηση ώστε να δοθούν φέτος στα σχολεία επιπλέον κονδύλια για τη θέρμανση και την καθαριότητα τους.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ