Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάββατο στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης: «Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή»

Η Βιβλιοθήκη της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ) «Το Φως» περιμένει τους μικρούς της φίλους το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11 π.μ. για να περάσουν ένα «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη της ΟΑΚ» για να ακούσουν από τον Ιωάννη Μουντογιαννάκη, Βιβλιοθηκονόμο, το βιβλίο με τίτλο: «Εφτά παπούτσια για την κυρά Σαρακοστή» της Άννας Ιακώβου. Στο τέλος θα ακολουθήσει εικαστική δραστηριότητα.

Πάντα είχαν την απορία τα παιδιά, αν η κυρά Σαρακοστή έχει πράγματι εφτά πόδια κάτω από το φουστάνι της. Ο Λάμπης, όμως, ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να τη γνωρίσει και να ερευνήσει το μυστήριο. Γεμάτο ποίηση το χαριτωμένο αυτό αφήγημα της Άννας Ιακώβου, όχι μόνον φέρνει τα παιδιά σ΄ επαφή με την παράδοση της ζυμαρένιας κυρα-Σαρακοστής, αλλά μέσα από την πρωτότυπη εξέλιξή του τα παρακινεί στην ανάπτυξη μιας αγαπητικής σχέσης με όλα τα πρόσωπα που τα περιβάλλουν και ιδιαίτερα τα πιο ηλικιωμένα και απομονωμένα από αυτά.

Πληροφορίες: Ιωάννης Μουντογιαννάκης, Βιβλιοθηκονόμος – Επιστημονικός Συνεργάτης ΟΑΚ, Τηλ.: 2824022245, e-mail: library@oac.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ