Γεύση - Ψυχαγωγία

Σασμός – Spoiler: Ποιο όνειρο του Μαθιού θα βγει αληθινό στα νέα επεισόδια;

Ο Μαθιός είναι ο ήρωας του «Σασμού» που έχει το μεγαλύτερο «γκελ» στο κοινό από την αρχή της σειράς. Ακόμα και ο φόνος του Στεφανή δεν στάθηκε ικανός να μεταστρέψει τους τηλεθεατές, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο με βαθιά αισθήματα και λίγες κουβέντες, που θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ανθρώπους που αγαπάει, ακόμα και έγκλημα.

Η συμπεριφορά του Μαθιού, ο οποίος δεν διστάζει να εξαπολύσει δημόσια απειλές εναντίον όσων επιβουλεύονται την οικογένειά του και την πατρογονική περιουσία, είναι η αιτία που συγκεντρώνει τις υποψίες των αρχών κάθε φορά που κάτι κακό συμβαίνει στο χωριό.

Έτσι, είδαμε τον Μαθιό να προφυλακίζεται για τον φόνο του Άγγελου και να καταφεύγει στα βουνά για να αποφύγει τη φυλακή για τη δολοφονία του Πάνου. Και, σα δεν έφταναν οι περιπέτειές του με τον νόμο, θα γίνει στόχος της εκδικητικής μανίας του Παύλου, μετά από την δολοφονική απόπειρα στον γάμο Αντώνη – Μαρίνας.

Όμως, δεν θα είναι όλα μαύρα για τον Μαθιό στα επεισόδια του θα δούμε τις επόμενες ημέρες στον «Σασμό». Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ένα όνειρο ζωής του Σταματάκη θα γίνει πραγματικότητα.

Ποιο είναι το όνειρο του γιου της καπετάνισσας που έμεινε ανεκπλήρωτο όλα αυτά τα χρόνια;

Ο Μαθιός ήταν ερωτευμένος με την Βασιλική από την εποχή που ήταν ακόμα άγουρος νεαρός. Η πρώτη πράξη του έρωτά τους παίχτηκε πριν εκείνος υπηρετήσει το στρατιωτικό του. Στη συνέχεια αυτή παντρεύτηκε τον Στεφανή, υπακούοντας στις επιθυμίες της οικογένειάς της, κι απέκτησε τον Νικηφόρο.

Νικηφόρος και Μαθιός ήταν πάντα πολύ κοντά. Μεγαλώνοντας ο Νικηφόρος κατέφευγε στον θείο του για ό,τι τον απασχολούσε κι εκείνος έδειχνε να απολαμβάνει τα καθήκοντά του να καθοδηγεί και να προστατεύει τον νεαρό.

Η πρώτη φορά που η σχέση τους κινδύνευσε ήταν όταν ο Νικηφόρος πληροφορήθηκε τη σχέση του Μαθιού με τη μητέρα του. Ειδικά όταν έμαθε ότι η σχέση αυτή προϋπήρχε του γάμου της μητέρας του με τον δολοφονημένο Στεφανή. Τότε του γεννήθηκε για πρώτη φορά η απορία αν είναι πραγματικά γιος του Στεφανή.

Τελικά, για να λυθεί το μυστήριο, Νικηφόρος και Μαθιός έδωσαν δείγματα DNA για να καθοριστεί ο βαθμός συγγένειάς ανάμεσά τους. Όμως, μετά από σκέψη, ο Νικηφόρος αποφάσισε να μην ανοίξει ποτέ τον φάκελο με τα αποτελέσματα. Παρέδωσε κλειστό τον φάκελο στον παπά Μιχάλη, ο οποίος τον συμβούλεψε να πάψει να σκαλίζει τα πράγματα και να συνεχίσει τη ζωή του όπως πριν. Τιμώντας τη μνήμη του Στεφανή, με σεβασμό στον Μαθιό και τη μητέρα του.

Όμως, η έλευση της Νάντιας στη ζωή του Νικηφόρου έφερε μεγάλες αλλαγές. Η αποκάλυψη ότι είναι κόρη του «πατέρα» του τον σόκαρε και η πληροφορία ότι ήταν μπλεγμένος σε παράνομη διακίνηση γυναικών αμαύρωσε οριστικά την εικόνα του Στεφανή στην συνείδησή του.

Ο Νικηφόρος δεν θα εγκαταλείψει εύκολα την ελπίδα ότι με την Νάντια δεν είναι αδέλφια. Την έχει ερωτευτεί και ονειρεύεται ένα μέλλον μαζί της. Γι’ αυτό, όπως είδαμε, θα προχωρήσουν οι δυο τους σε νέα εξέταση για να δουν τον βαθμό της συγγένειας που τους συνδέει.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης θα πέσουν σαν βόμβα στο σπιτικό των Σταματάκηδων. Νικηφόρος και Νάντια δεν είναι αδέλφια. Ο πατέρας του Νικηφόρου δεν είναι άλλος από τον Μαθιό, ο οποίος γίνεται πατέρας με καθυστέρηση μίας εικοσαετίας περίπου. Ένα όνειρο ζωής, που νόμιζε χαμένο από καιρό, πραγματοποιείται.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της υπόλοιπης οικογένειας και συγκεκριμένα της Καλλιόπης, η οποία στα επόμενα επεισόδια θα μάθει ότι έχει δύο εγγόνια, τον Νικηφόρο και τον Πετρή -μια ακόμα είδηση-βόμβα που θα την αφήσει με το στόμα ανοιχτό.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ