ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

“Ξέθαψε” 5 αξέχαστα επιτραπέζια της δεκαετίας του ’90

Aν έχεις βαρεθεί τις… σύγχρονες επιλογές για διασκέδαση στο σπίτι, το internet, τις σειρές και το Netflix, υπάρχουν και πιο ρετρό επιλογές:

Τα αγαπημένα επιτραπέζια της δεκαετίας του ’90.

Εγγυημένες λύσεις για χαβαλέ και indoor τζέρτζελο, όπως για παράδειγμα τα εξής:

Monopoly

Η κατεξοχήν φαντασίωση μιας ζωής που δεν θ’ αποκτήσεις ποτέ: Ακίνητα, σπίτια, ξενοδοχεία. Μια αέναη -εικονική- πώληση μούρης. Κινούμενη αποκλειστικά γύρω από το χρήμα, προσφέρει τη βασική προϋπόθεση για ν’ ανάψουν τα αίματα. Βασιζόμενη σε διαπραγματεύσεις, εγγυάται ίντριγκα και μπινελίκια. Και επιτρέποντας λαμογιές, λυκοφιλίες και ντίλια κάτω από το τραπέζι, καθιστά απίθανο το να βαρεθείς (και πιθανότατο το να τσακωθείς).

Cluedo

Το αστυνομικό δαιμόνιο όλοι το κρύβουμε (ή εν πάση περιπτώσει νομίζουμε ότι το κρύβουμε) μέσα μας. Και αυτήν ακριβώς τη ματαιοδοξία ικανοποιούσε διαχρονικά το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μπορεί να είσαι μυρωδιάς, αλλά σ’ έκανε να πιστεύεις ότι είσαι λαγωνικό. Μπορεί να μην είσαι ικανός να θυμηθείς τι έφαγες χθες, αλλά σ’ έκανε να πιστεύεις ότι συγκεντρώνεις στοιχεία δολοφονιών. Και χωρίς καλά-καλά να το καταλάβεις, μεταμορφωνόσουν σε μια μικρή Νικολούλη.

Taboo

Σύμφωνοι, το να πήγαινες στο Ρουκ-Ζουκ (που έχει παρόμοιο κόνσεπτ) θα ήταν προτιμότερο. Επειδή όμως έχει… αγγίγματα, τα οποία απαγορεύονται αυστηρά στην παρούσα φάση λόγω κορωνοϊού, μπορείς να κάνεις υπομονή μέχρι να επιβεβαιώσεις από κοντά αν όντως είναι τόσο «μυδράλιο» η Ζέτα Μακρυπούλια. Κι ως τότε να εξασκήσεις τη συνεννόηση επιπέδου Ντέμη-Τσιάρτα που έχεις με τη σύζυγο ή τα κολλητάρια σου, παίζοντας στο σπίτι Taboo.

Jenga  

Φαινομενικά έμοιαζε εύκολο. Σκεφτόσουν ότι πρέπει να ‘ναι τούβλο κανείς για να μην μπορεί να τραβήξει ένα… τούβλο χωρίς να ρίξει κάτω ολόκληρο πύργο. Όσο προχωρούσε όμως η φάση, τόσο πιο δύσκολο γινόταν. Τόσο τακτική χρειαζόταν για το σημείο που θα επέλεγες να τραβήξεις. Και τόσο πιο πολύ διασκέδαζες με τις αποτυχίες των άλλων, μέχρι να ‘ρθει η δική σου σειρά ν’ αποδειχθείς ατσούμπαλος και να τα κάνεις όλα τρόχαλο.

Κερδίστε χάνοντας

Το πιο πρωτοποριακό -και ταυτόχρονα πιο πρωτότυπο- παιχνίδι της εποχής. Προς λύτρωση των απανταχού αποτυχημένων, για πρώτη φορά το να τα κάνεις όλα π…να επιβραβευόταν. Μουτζουρώνοντας λοιπόν το πρότυπο του καθωσπρέπει οικογενειάρχη νοικοκυραίου και παροτρύνοντας τη σπατάλη, την κακοδιαχείριση και την αστοχία σε αγορές και επενδύσεις, μετέτρεπε σε φαβορί τα ρεμάλια, τους ρεμπεσκέδες και όλους όσους συστηματικά τα σκατώνουμε στην πραγματική ζωή.

ΠΗΓΗ: menhouse.gr

#pgnews



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ