ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Γεννημένοι Ήρωες”: Μια απίστευτη ιστορία θάρρους στα βουνά της Κρήτης

Κατά τη διάρκεια του Β´ Παγκοσµίου Πολέµου, µια ετερόκλητη παρέα αγωνιστών της αντίστασης, υπό την ηγεσία του Βρετανού συγγραφέα και φιλέλληνα Πάτρικ Λη Φέρµορ, πετυχαίνει στην Κρήτη κάτι που έμοιαζε αδιανόητο: απαγάγει τον Γερµανό στρατηγό Κράιπε, τσακίζοντας το ηθικό του «Χασάπη της Κρήτης», του «Λύκου του Χίτλερ» και του δολοφονικού επιτελείου τους.

O Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ ξεκινάει ένα οδοιπορικό με σκοπό να ακολουθήσει τα χνάρια αυτών των ανδρών σε όλη την Κρήτη και να διαπιστώσει με ποιον τρόπο κατάφεραν να ξεφύγουν από μία παντοδύναμη πολεμική μηχανή, επιβιώνοντας σε αντίξοες συνθήκες. Μέσα από την έρευνά του πάνω στον τρόπο ζωής των Κρητικών, ανακαλύπτει αρχαίες τεχνικές αντοχής, διατροφής και φυσικής κίνησης που επιβιώνουν µέχρι τις µέρες µας. Η αναζήτησή του τον οδηγεί στις ταράτσες του Λονδίνου και του Μπρούκλυν για να καταλήξει στις παραλίες της Βραζιλίας και στους δρόμους των σύγχρονων πόλεων.

Αντλώντας από το παράδειγµα των θαρραλέων μαχητών της Κρήτης, οι Γεννηµένοι ήρωες θα σας ωθήσουν να αναθεωρήσετε όσα πιστεύατε για τη σωματική και πνευματική αντοχή – θα σας εµπνεύσουν να τρέξετε, να σκαρφαλώσετε, να κολυµπήσετε και να ανακαλύψετε τον ήρωα μέσα σας.

Το 1972, 28 χρόνια μετά την απαγωγή του, ο στρατηγός ξανασυνάντησε την ομάδα που τον απήγαγε, σε εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Στο συναρπαστικό ντοκουμέντο που ακολουθεί, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ συνομιλεί με τον Στρατηγό Κράιπε και μοιράζονται αναμνήσεις από την περιπέτειά τους.

TITΛΟΣ: Γεννημένοι ήρωες

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κρίστοφερ ΜακΝτούγκαλ

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Ιλάειρα Διονυσοπούλου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αθλητισμός/Ιστορικό

ISBN: 978-618-5265-23-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 520

ΣΧΗΜΑ: 14 Χ 21 cm

ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΤΙΜΗ: 18,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ