ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά: Παραλύει την Μεγάλη Τετάρτη η χώρα – Ποιοι κλάδοι απεργούν

Μπορεί η αργία της Πρωτομαγιάς να έχει μετατεθεί με υπουργική απόφαση την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 καθώς η 1η Μαιου 2024 συμπίπτει με την Μεγάλη Τετάρτη, ωστόσο αρκετοί κλάδοι θα συμμετάσχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα γίνουν αύριο 1η Μαϊου.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) που επισημαίνει ότι καθημερινά αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Ποιοι απεργούν

Αύριο απεργούν οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης.

Δεμένα θα παραμείνουν στα λιμάνια της χώρας τα πλοία καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην κινητοποίηση.

Στην αυριανή απεργία θα συμμετάσχουν επίσης οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, οι ξενοδοχουπάλληλοι, ενώ για τις τράπεζες,  η 1η του Μάη είναι ημέρα ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών αφού το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET) θα είναι κλειστό.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλη την χώρα.

Στο Ηράκλειο συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το ΕΚΗ στις 10.00 το πρωί. Επίσης θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων του Συνδικαλιστικού Κινήματος καθώς και στους τόπους που δολοφονήθηκαν ο Στρατής Περγαλίδης και οι αδερφοί Χατζηγεωργίου”.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ