ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Πρόταση για από κοινού δράσεις Υπουργείου, Περιφέρειας και ΟΑΚ για την οδική ασφάλεια

Η πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη και οι σχετικές ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ γέννησαν βάσιμες προσδοκίες ότι το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο της Κρήτης, η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου κατά μήκος του νησιού, μπαίνει, επιτέλους, στην τελική ευθεία.

Είναι ωστόσο δεδομένο ότι το έργο αυτό θα χρειαστεί αρκετά χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί στο σύνολο του. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη ως τότε η διαρκής κι επαρκής συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου, αλλά και η συνεχής ενημέρωση-καμπάνια από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης για θέματα οδικής ασφάλειας.

Κατά το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη μας με θέμα τις «Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη». Ο κ. Περιφερειάρχης απαντώντας στη σχετική επερώτηση μας υιοθέτησε πλήρως την πρόταση μας για δράσεις ευαισθητοποίησης των Κρητικών για την αποτελεσματική πρόληψη της μάστιγας των τροχαίων δυστυχημάτων, στα οποία η Κρήτη δυστυχώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση ανάμεσα στις περιφέρειες της χώρας. Σ’ αυτό το πλαίσιο συμφωνήθηκε η δημιουργία καμπάνιας κι η διεξαγωγή ημερίδων για την προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Δεδομένης της συναίνεσης επί του κρίσιμου αυτού θέματος προτείναμε, κι αποφασίστηκε να σταλεί από κοινού επιστολή στον αρμόδιο για το οδικό δίκτυο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κεφαλογιάννη, η οποία θα υπογραμμίζει την αγωνία όλων μας επί τούτου. Στην ίδια επιστολή θα περιλαμβάνεται πρόσκληση ανάληψης πρωτοβουλιών γι’ από κοινού δράσεις από το Υπουργείο, την Περιφέρεια, τον ΟΑΚ και όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς. Στόχος τους θα είναι η ενημέρωση κι η ευαισθητοποίηση των πολιτών, η οδική ασφάλεια των οποίων επαφίεται σε μεγάλο βαθμό στην οδική τους συμπεριφορά: Πρέπει να περάσουμε το μήνυμα πως προσέχοντας στο δρόμο, σεβόμενοι τον Κ.Ο.Κ. προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειες μας, τους συνεπιβάτες και τους συμπολίτες μας.

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 

Επικεφαλής συνδυσμού Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ