ΕΛΛΑΔΑ

Προσωπικός Γιατρός: Τι θα συμβεί με τα πρόστιμα – Πότε αυτά θα επιβάλλονται

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παραχώρησε συνέντευξη στον σταθμό του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων, έδωσε και διευκρινίσεις σχετικά με τον θεσμό του Προσωπικού Γιατρού.

«Δεν είναι μόνο για διάγνωση και θεραπεία ο «Προσωπικός Γιατρός» μπορεί να μας συμβουλεύσει για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για μια σειρά από πράγματα και για πρόληψη. Αυτά θα γίνουν σταδιακά, δεν γίνονται όλα μαζί. Σιγά – σιγά θα προχωρά η μεταρρύθμιση».

«Τα ραντεβού θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου. Τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν εγγραφεί σε όλη την χώρα, στην Αττική έχουν μπει 500.000. Θα μπουν και άλλες ειδικότητες γιατρών», συμπλήρωσε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε λέγοντας πως «δεν θα υπάρχουν ποινές μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα.Όμως, όσο υπάρχουν κενές θέσεις ασθενών και δεν εγγράφονται οι πολίτες, οι ποινές θα παραμένουν».

Στο ερώτημα γιατί δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή γιατρών στο πρόγραμμα, απάντησε «αυξήσαμε πολύ τις αποδοχές των γιατρών. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα δούμε και τι άλλο χρειάζεται. Θα μπουν και άλλες ειδικότητες».

«Δεν διαταράσσουμε τις υπάρχουσες σχέσεις ασθενούς με γιατρό, δεν αλλάζουμε τις σχέσεις που έχουν τώρα. Δίνουμε μια εξτρά παροχή. Δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξουν γιατρό οι ασθενείς».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ