ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσκληση σε εκδήλωση της Αργυρώς Μουντάκη στην Αθήνα

Αγαπημένοι μου φίλοι, με χαρά σας προσκαλώ στην επικείμενη εκδήλωσή μου το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Διάπλαση, Σόλωνος 19, στην Αθήνα.

Όσο κι αν η επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα είναι αποκαρδιωτική, εμείς οφείλουμε στα παιδιά να κρατηθούμε αισιόδοξοι. Στα δύο πρόσφατα βιβλία μου “Πες το μόνο στη μαμά” και “Μυστικά με τον μπαμπά” διαπραγματεύομαι πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά και οι γονείς να έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης. Πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές ιστορίες που αναδεικνύουν την ανάγκη τα παιδιά να έχουν καλές σχέσεις με τους γονείς και να τους λένε τα μυστικά τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν οι γονείς πρώτα ανοίξουν το δρόμο για μια τέτοια σχέση εμπιστοσύνης. Γιατί οι κίνδυνοι είναι πολλοί και ο μοναδικός τρόπος να διαφυλάξουμε τα παιδιά μας είναι να είμαστε κοντά στη σκέψη, τη ψυχή τους και στα προβλήματά τους.

Τα βιβλία τα βρίσκετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας ή και ηλεκτρονικά στο site των Εκδόσεων ΔΙΑΠΛΑΣΗ εδώ.

Με την Αγάπη μου
Αργυρώ

Λίγα λόγια για τα βιβλία:

Πόσες φορές μέσα στην ψυχή ενός παιδιού κρύβονται μυστικά και αγωνίες που δεν τολμάει να ομολογήσει ούτε στο πιο κοντινό του πρόσωπο, τη μαμά του; Η Ελεάννα και ο Γιώργος συνεργάζονται για να βοηθήσουν τον φίλο τους τον Κωνσταντίνο να βγει από μια τέτοια δύσκολη κατάσταση. Και, φυσικά, μία είναι η προτροπή τους: να μιλήσει στη μαμά! Γιατί η μαμά πάντα ξέρει τη λύση, κι αν δεν την ξέρει, σίγουρα θα προσπαθήσει να τη βρει.

Η ιστορία του Κωνσταντίνου είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται με παραλλαγές συνεχώς γύρω μας και αφορά κάθε παιδί: το δικό σας, κάποιον φίλο του, συμμαθητή του, παρέα του στα παιχνίδια και στα σπορ.

Ένα βιβλίο για κορίτσια και αγόρια, με πολλή αγωνία, περιπέτεια, φαντασία αλλά και ποδόσφαιρο. Ναι, και ποδόσφαιρο!

                          

Ένα κουτί γεμάτο μυστικά μοιράζεται ο Κωνσταντίνος με τον μπαμπά του και ένα άλλο η Ερατώ με τον δικό της μπαμπά. Τα παιδιά αποφασίζουν να μοιραστούν τα μυστικά αυτά. Σε μία από καρδιάς εξομολόγηση αφηγούνται τις ιστορίες τους, γελάνε μέχρι δακρύων, μιλάνε για τις ανησυχίες τους και στο τέλος απορούν… Οι μαμάδες τους πραγματικά δεν ξέρουν τίποτα για όλα αυτά; Καταλήγουν λοιπόν να φτιάξουν ένα τρίτο κουτί με το δικό τους σπουδαίο μυστικό! Ποιο είναι άραγε αυτό;
Η Αργυρώ Μουντάκη επιστρέφει, μετά το υπερεπιτυχημένο Πες το μόνο στη μαμά, με μια ιστορία αφιερωμένη στη στενή σχέση που καταφέρνουν οι σύγχρονοι μπαμπάδες να χτίσουν με τα παιδιά τους. Τα μυστικά που οι μπαμπάδες μοιράζονται με τα παιδιά τους είναι από απλές μικρές ζαβολιές κρυφά ή δήθεν κρυφά από τη μαμά –εδώ η συγγραφέας μάς κλείνει το μάτι πονηρά– έως πολύ σοβαρά θέματα, όπως η ενημέρωση των παιδιών για το σώμα τους και τη λειτουργία του.
Ένα βιβλίο για τη σημασία των στενών οικογενειακών σχέσεων στην προσπάθεια όλων των γονέων να αναθρέψουν υγιή και ευτυχισμένα παιδιά. Μία ακόμη συναρπαστική ιστορία της Αργυρώς Μουντάκη διανθισμένη με χιούμορ, ανατροπές και ένα απρόβλεπτο τέλος!


 Για το “Μυστικά με τον μπαμπά”: 

Δείτε τη συνέντευξη που έδωσα στον Σωτήρη Πολύζο στον τηλεοπτικό σταθμό TRT εδώ

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσα στη Βίκυ Καποτά στην ΕΡΤ Βόλου εδώ

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσα στη Χαριτίνη Μαλισσόβα στην εφημερίδα Θεσσαλία εδώ

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσα στον Ελπιδοφόρο Ιντζέμπελη στην εφημερίδα Μαχητής της Άρτας εδώ

Διαβάστε την κριτική της Μαρίας Σούμπερτ στο www.theathinai.com εδώ

Διαβάστε την κριτική της Ελένης Χωράνθη στο www.diastixo.gr εδώ

Διαβάστε την κριτική της Δώρας Ανδρεαδάκη στο www.parents24.gr  εδώ

Για το “Πες το μόνο στη μαμά”: Διαβάστε την κριτική της Δώρας Ανδρεαδάκη στο www.parents24.gr εδώ

Διαβάστε την κριτική της Μαρίας Σούμπερτ στο Θεαθήναι εδώ

Διαβάστε ρεπρτάζ για εκδήλωση μου από το flashnews.gr εδώ

Διαβάστε την κριτική της Αγγελίνας Παπαθανασίου στο Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών εδώ

Διαβάστε ρεπορτάζ από την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη στο zarpanews.gr εδώ

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Artandpress.gr εδώ

Διαβάστε την κριτική της Γεωργίας Παράσχου στη Θεσσαλική Press εδώΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ