ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προορισμός για call centers γίνεται η Ελλάδα

Σε προορισμό για υπηρεσίες outsourcing υπηρεσιών αναδεικνύεται η Ελλάδα. Πολυεθνικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο σχεδιάζουν να ανοίξουν νέες εγκαταστάσεις στη χώρα μας, στοχεύοντας όχι μόνο την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του αμερικανικού ομίλου Sitel, o οποίος ανακοίνωσε και επίσημα το σχέδιο του για επενδύσεις στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας ένα Κέντρο υπηρεσιών outsourcing στην Αθήνα που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Enterprise Greece στο Παρίσι για  το πρόγραμμα παροχής κινήτρων για τα Κέντρα Παροχής Υπηρεσιών  Outsourcing (ΒΡΟ) προς επιχειρήσεις και τα Κέντρα Παροχής Ενδοομιλικών Υπηρεσιών (SSC). 

Σημειώνεται ότι ο πρόσφατος νόμος 4605/2019 εισήγαγε σημαντικά κίνητρα και ενισχύσεις για τη δημιουργία Μονάδων Παροχής Κοινών Υπηρεσιών (Business Services Centres, Shared Services centres) από ξένους ομίλους στη χώρα μας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο Enteprise Greece βρίσκονται επενδυτικοί φάκελοι άλλων δύο πολυεθνικών ομίλων που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν παρόμοιες επενδύσεις στη χώρα μας.

O όμιλος Sitel ιδρύθηκε το 1985 στις ΗΠΑ. Σήμερα διαθέτει γραφεία σε 27 χώρες και εξυπηρετεί συνολικά 70 χώρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ