Διάφορα

Προχωρούν μια σειρά από καταδυτικά πάρκα στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία καταδυτικών πάρκων στην Κρήτη, τα οποία και προβλέπεται να διαφοροποιήσουν το τουριστικό μείγμα στο νησί.

Μετά τις εξελίξεις για το καταδυτικό πάρκο του Δήμου Αποκόρωνα στα Χανιά, προχωρούν μια σειρά από πάρκα σε όλη την Κρήτη. Υπενθυμίζεται ότι ειδικά για το καταδυτικό πάρκο του Αποκόρωνα, οι διαδικασίες για την έγκριση χωροθέτησης αναμένονται μέσα στον Οκτώβριο.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα πάρκα, για το καταδυτικό πάρκο στη Σταλίδα, έχουν προχωρήσει αρκετά οι διαδικασίες και τη δεδομένη στιγμή βρίσκεται στη φάση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Μετά από τη σχετική αδειοδότηση ακολουθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες αδειοδοτήσεις.
Το καταδυτικό πάρκο του Μονοναύτη έχει πάρει ήδη περιβαλλοντική αδειοδότηση και βρίσκεται στη φάση της τελικής έγκρισης από το αρμόδιο Υπουργείο.

Κάποιες εμπλοκές φαίνεται πως υπάρχουν αναφορικά με το καταδυτικό πάρκο στον  Άγιο Νικόλαο, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο εύκολα το συγκεκριμένο εγχείρημα μπορεί να προχωρήσει.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η δημιουργία καταδυτικών πάρκων προβλέπεται να λειτουργήσει προσθετικά στο τουριστικό απόθεμα της Κρήτης, αφού η συγκεκριμένη μορφή τουρισμού, κατά πρώτον προσελκύει ένα εξειδικευμένο κοινό, ενώ κατά δεύτερον μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες για σημαντική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ