ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Pressgreece.gr: Συνεργασία με προοπτική (Γράφει ο Παναγιώτης Γιαλένιος)

Μια σημαντική ημέρα η προσεχής Δευτέρα 8 Μαρτίου για όλους μας στον «Σύμβουλο Επιχειρήσεων»και το symboulos.gr, για  8 συναδέλφους εκδότες και τις εκδοτικές επιχειρήσεις τους από διαφορετικές περιφέρειες της χώρας και είμαστε βέβαιοι και για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινωνίας μας,σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αιτία το pressgreece.gr,το νέο ενημερωτικό πανελλαδικό portal που θα είναι στον διαδικτυακό αέρα στις 8 Μαρτίου και αποτελεί μια πρωτοβουλία εννέα εκδοτών 9* (μεταξύ τους και ο εκδότης του Σύμβουλου Επιχειρήσεων) που δραστηριοποιούνται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και καλύπτουν γεωγραφικά και τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας.
Ήδη το πρώτο βήμα της συνεργασίας μας έχει γίνει πράξη με την λειτουργία από τις 25 Ιανουαρίου στο Facebook του pressgreece, στο https://www.facebook.com/PressGreece

Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας μας είναι να δημιουργηθεί ένα νέο αξιόπιστο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης με πανελλαδική απήχηση, που θα έχει στον πυρήνα του περιεχομένου του ειδήσεις, άρθρα ,έρευνες και αναλύσεις προερχόμενες από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οι οποίες αξίζει να διαβαστούν από όλους.

Φυσικά στο pressgreece.gr θα αναρτώνται άμεσα και οι σημαντικότερες ειδήσεις πανελλαδικού ή διεθνούς ενδιαφέροντος ώστε οι χρήστες του να έχουν διαρκή σφαιρική ενημέρωση για το συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Εγγύηση για την ποιότητα και τη χρησιμότητα του pressgreece.gr και της συνολικής παρουσίας μας στα social media, αποτελεί η προσωπικότητα και η εμπειρία των ιδρυτών του, με την πολύχρονη επιτυχημένη παρουσία τους ως επικεφαλής ΜΜΕ στις τοπικές τους κοινωνίες.

Για τον ουσιαστικό ρόλο του περιφερειακού τύπου γενικότερα έχουμε γράψει αρκετές φορές παρουσιάζοντας με στοιχεία την ενημερωτική, αναπτυξιακή και κοινωνική του προσφορά. Ήταν πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά όσα σχετικά είχαν  παρουσιαστεί στο δεύτερο συνέδριο των ενώσεων που εκπροσωπούν το σύνολο του περιφερειακού τύπου (Ναύπλιο 2018-έρευνα Focus Bari).Κάποια απο  τα συμπεράσματα της έρευνας:

Οι περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες παρουσιάζουν διείσδυση 80% πανελλαδικά. Η σχέση με τους αναγνώστες έχει συναισθηματική διάσταση και σεβασμό για τον ενημερωτικό ρόλο τους: Για το 83% των αναγνωστών οι περιφερειακές/τοπικές εφημερίδες είναι το μέσο για να κρατούν επαφή με τον τόπο τους και για το 75% συμβάλλουν στη διατήρηση τοπικών παραδόσεων. Παράλληλα, σχεδόν 8 στους 10 αναγνώστες εκτιμούν αφενός το τοπικό περιεχόμενο που δεν βρίσκουν αλλού και αφετέρου την προβολή τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων μέσα από τις εφημερίδες αυτές. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι περιφερειακές/τοπικές εφημερίδες έχουν σημαντική θέση στη ζωή των αναγνωστών, οι οποίοι αφιερώνουν κατά μέσο όρο 36΄ στην ανάγνωσή τους, που γίνεται σε ποσοστό 73% στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν δυναμική και πολλαπλούς αναγνώστες αφού, μετά την ανάγνωση, 37% τα προωθεί σε άλλους και σχεδόν ένας στους τέσσερις κρατά τεύχη ή αποκόμματα για μελλοντική αναφορά.

Από την εποχή που αντλήθηκαν  τα παραπάνω στοιχεία και αφορούσαν τον έντυπο περιφερειακό τύπο μέχρι σήμερα έχει  κάνει ορμητική την «εισβολή» της στον χώρο των ΜΜΕ και η διαδικτυακή ενημέρωση, που αφορά και sites πανελλαδικού ενδιαφέροντος αλλά και τοπικού και περιφερειακού προσανατολισμού. Με διαφορετικούς βηματισμούς στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης έχουν εισέλθει , εκτός από νέους «παίκτες» και οι παραδοσιακές εφημερίδες, τόσο πανελλαδικές όσο και τοπικές/περιφερειακές.

Σημαντικό ρόλο στον τόπο τους, τόσο με την έντυπη όσο και την ηλεκτρονική τους παρουσία έχουν και οι εννέα εκδότες, που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του pressgreece.gr.Με πολύχρονη παρουσία και καταξίωση στις περιφέρειές τους και ιδιαίτερη συνεισφορά στην αναπτυξιακή και κοινωνική ανέλιξη της περιοχής τους.
Βλέποντας την διαρκή εξέλιξη που η νέες τεχνολογίες επιβάλλουν στην ενημέρωση, βιώνοντας την οικονομική και κοινωνική κρίση- που η περίοδος των Μνημονίων και των συνεπειών τους που συνεχίζονται μέχρι σήμερα δημιούργησε- και τέλος ευρισκόμενοι στο μέσον μιας πρωτοφανούς πανδημίας (που δείχνει να ανατρέπει ακλόνητα δεδομένα και συνήθειες και στο χώρο της ενημέρωσης) οι εννέα εκδότες περιφερειακών ΜΜΕ αποφασίσαμε να συνεργαστούμε.

Με όραμα την ουσιαστική και υπεύθυνη ενημέρωση, με όπλο το κύρος και των σεβασμό που απολαμβάνουν στις κοινωνίες μας οι έως τώρα εκδοτικές μας επιχειρήσεις και με αξιοποίηση επαγγελματιών συνεργατών στον τομέα των νέων τεχνολογιών στο διαδίκτυο, προχωρήσαμε στο νέο συνεργατικό ενημερωτικό μας εγχείρημα, το www.pressgreece.gr

Είμαστε βέβαιοι ότι η άμεση, πρωτογενής περιφερειακή ενημέρωση που μπορούμε να παράγουμε καθημερινά μέσω της υπάρχουσας υποδομής μας στο χώρο των ΜΜΕ, κατάλληλα προσαρμοζόμενη για τις ανάγκες ενός σύγχρονου πανελλαδικού μέσου έγκυρης και χρηστικής ενημέρωσης, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Κυρίως να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην ενημέρωση από την μια Περιφέρεια προς τις υπόλοιπες  αλλά και προς το Κέντρο,παρά τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν γίνει και τις μεγάλες επενδύσεις στο χώρο.
Στο όλο εγχείρημα που θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του στο διαδίκτυο την προσεχή Δευτέρα 8 Μαρτίου, ενεργοί συμπαραστάτες είστε όλοι, όσοι μας έχετε εμπιστευτεί όλα αυτά τα χρόνια ως αναγνώστες μας ή ως συμμετέχοντες στις πολυσχιδείς αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες. Με το να εμπιστευτείτε και το νέο μας εγχείρημα, με να το αξιοποιήσετε οι ίδιοι διαδραστικά στέλνοντας τα σχόλιά σας ή ακόμη και τις  δικές  σας είδηση η παρεμβάσεις, που ξεπερνούν τα  τοπικά σύνορα και αξίζει να διαβαστούν από όλους.
Δεν ξεκινούμε τη Δευτέρα ως τέλειοι λειτουργοί της ενημέρωσης αλλά ως εννέα συνεργαζόμενοι εκδότες με καθαρή ματιά στην αξιολόγηση και την ανάλυση των γεγονότων.

Ελπίζουμε και με τη δική σας συνδρομή, αυτή η ματιά να εξελιχθεί και να τελειοποιηθεί.
Σας περιμένουμε…

*Στην πρωτοβουλία, συμμετέχουν -αλφαβητικά- οι εκδότες:
Αμβροσίου Γιώργος: Η Αλήθεια – Π.Ε. Καρδίτσας (Υπεύθυνος για Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα).

Βασίλαινας Άγγελος: Ενημέρωση Μεγάρων & Δυτικής Αττικής – Π.Ε. Αττικής (Υπεύθυνος για Αττική και Πελοπόννησο).

Γιαλένιος Παναγιώτης: Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Π.Ε. Αχαΐας (Υπεύθυνος για Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο).

-Μάτσης Σταύρος: Το Βήμα της Δωδεκανήσου -Π.Ε. Δωδεκανήσου – Ρόδος (Υπεύθυνος για Νότιο και Βόρειο Αιγαίο).

-Μαυρομάτης Κωνσταντίνος: Θρακική Αγορά – Π.Ε. Ροδόπης (Υπεύθυνος για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

-Μουντάκης Αντώνης: Νέοι Ορίζοντες – Π.Ε. Χανίων (Υπεύθυνος για την Κρήτη).

-Σουρλόπουλος Νικόλαος: Ο Πολίτης – Π.Ε. Ημαθίας (Υπεύθυνος για Κεντρική και Δυτική Μακεδονία).

-Τριανταφύλλου Διονύσιος: Η Φωνή της Βισαλτίας – Π.Ε. Σερρών (Υπεύθυνος για την Κεντρική Μακεδονία).

-Press online – Π.Ε. Ιωαννίνων (Υπεύθυνος για την Ήπειρο).ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ