ΚΡΗΤΗ

Πότε απολογούνται οι δύο Κρητικοί για τη ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή, στη 1.00 το μεσημέρι, πήραν οι δύο άνδρας από χωριό του Ηρακλείου, οι οποίοι, όπως έγραψε το Cretalive, συνελήφθησαν  ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της ληστείας που είχε σημειωθεί προ 15νθημέρου σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ, στη λ. 62 Μαρτύρων, με λεία πάνω από 11.000 ευρώ.

Από τους δύο κρητικούς, ο ένας, ηλικίας 38 ετών, φέρεται ως φυσικός αυτουργός της ληστείας, μαζί με έναν 27χρονο Αλβανός, ο οποίος διαφεύγει.
Ο δεύτερος κρητικός, 34 ετών, φέρεται να βρέθηκε στα μετόπισθεν αλλά να είχε ενεργό ρόλο σε άλλα στάδια.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις, φέρονται να αρνούνται όσα τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράψαμε, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου επεξεργάστηκαν τουλάχιστον 30 με 40 βίντεο από κάμερες ασφαλείας, σε μεγάλη ακτίνα από τον τόπο του συμβάντος, προκειμένου να εξιχνιάσουν την υπόθεση.
Αστυνομικοί ακολούθησαν τη διαδρομή διαφυγής του δίκυκλου που είχαν κλέψει νωρίτερα από την περιοχή της Αμμουδάρας και ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη της ληστείας.

Κομμάτι-κομμάτι, κάμερα-κάμερα, εντόπισαν ότι οι δύο επιβαίνοντες ξεφορτώθηκαν το κλεμμένο μηχανάκι κοντά σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ, στην περιοχή του Ξηροπόταμου, και εν συνεχεία κινήθηκαν με τα πόδια προς Γάζι όπου μετά από περίπου μισή ώρα επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ