ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: Στα πρόθυρα ανθρωπιστικής κατάρρευσης η Γάζα – Μαίνονται οι βομβαρδισμοί

Το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που κρίνει ότι είναι «απαραίτητη για να αποφευχθεί η κατάρρευση» των υπηρεσιών ανθρωπιστικής φύσης και το «ξέσπασμα επιδημιών» στην περιοχή όπου διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς.

«Η ελάχιστη ποσότητα θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του κ. Νετανιάχου.

Συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη

Οργισμένο είναι το Ισραήλ μετά τη σπάνια κίνηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες που επικαλέστηκε το Άρθρο 99 για να προειδοποιήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο πόλεμος στη Γάζα «μπορεί να απειλήσει τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Οι IDF συνεχίζουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους, ενώ έχουν βάλει στο στόχαστρο τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα.

Δείτε live:

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera Arabic, συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στη Ραμάλα ανάμεσα σε Παλαιστίνιους και ισραηλινές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ραμάλα είναι η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αρκετές επιδρομές σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, με αποτέλεσμα έναν θάνατο, αρκετούς τραυματισμούς και δεκάδες συλλήψεις.

Πολεμος Ισραήλ - Γάζας

(Παλαιστίνιοι στο σημείο ισραηλινού πλήγματος στο Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας)

Στην Τουλκαρέμ, όπου πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιδρομές, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν 30 τεθωρακισμένα οχήματα και περικύκλωσαν όλες τις εισόδους του προσφυγικού καταυλισμού Νουρ Σαμς, σύμφωνα με αποκλειστικό βίντεο του Al Jazeera που αναρτήθηκε στο Χ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ