ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Στην επιτροπή Δεοντολογίας για την κρυφή ηχογράφηση συνομιλίας με τον Στουρνάρα

Η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ξεκινά το έργο της αύριο, με τις μηνύσεις εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη.

Οι υποθέσεις αφορούν σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πουλή αλλά και του διοικητή της Τράπεζες της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για την υποκλοπή της τηλεφωνικής συνομιλίας τους.

Ο Χανιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως επιθυμεί να παραπεμφθεί με την ιδιότητα του υπουργού (διετέλεσε πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας) και όχι με αυτή του βουλευτή, καθώς όπως είπε η ανάμειξή του στις υποθέσεις αυτές αφορούσε την υπουργική του ιδιότητα.

«Aυτό που απαιτώ είναι όχι να αρθεί η ασυλία μου σε μία επιτροπή η οποία είναι δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές από βουλευτές διαφόρων πτερύγων της βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής όπου εκεί θα τα πούμε όλα, που θα αποφασιστεί στην Ολομέλεια η σύσταση της ειδικής προανακριτικής επιτροπής για να τα πούμε όλα, τα πάντα που έχουμε ανακαλύψει και αυτά που έχουμε στείλει και στη δικαιοσύνη».

Αν οι δύο μηνύσεις περάσουν από την επιτροπή Δεοντολογίας, τότε θα κληθεί η Ολομέλεια σε ειδική διαδικασία ώστε να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη και την συνέχιση των υποθέσεων στην τακτική δικαιοσύνη.

Πηγή: www.lifo.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ