ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι δεν τα κατάφεραν για την Ευρωβουλή, αλλά βγήκαν βουλευτές

Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που σημείωσαν δύο απανωτές αποτυχίες τόσο στις Ευρωεκλογές, Αυτοδιοικητικές Εκλογές όσο και στις Βουλευτικές Εκλογές. Τι συνέβη με τους υποψηφίους των τριών πρώτων κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).

Δεν τα κατάφεραν στην Ευρωβουλή, αλλά μπαίνουν στη Βουλή
Ο Γιώργος Αμυράς (υποψήφιος στα Ιωάννινα) και Δημήτρης Καιρίδης (υποψήφιος Βόρειου Τομέα Αθηνών) μπορεί να μην κατάφεραν να εκλεγούν Ευρωβουλευτές με τη ΝΔ, ωστόσο κατάφεραν να κερδίσουν την εκλογή τους στη Βουλή. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Γιώργος Αμυράς έπαιξε ντέρμπι με τον Θοδωρή Ζαγοράκη για την τελευταία εκλόγιμη θέση των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Τελικά στάθηκε πιο τυχερός στην κάλπη των εθνικών εκλογών 2019.

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας (υποψήφιος Νοτίου Τομέα Αθηνών) και η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου (υποψήφια Νοτίου Τομέα Αθηνών) δεν κατάφεραν να εκλεγούν με το ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, ωστόσο τα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών τους φέρνουν εντός της Βουλής στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ΚΙΝΑΛ ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής και δεν κατάφερε να εκλεγεί, τελικά θα είναι παρών στην επόμενη Βουλή, καθώς ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ούτε στην Ευρωβουλή, ούτε στη Βουλή
Δύο πρόσωπα υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφεραν σε καμία από τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις και δεν μπόρεσαν να εκλεγούν ούτε στην Ευρωβουλή, αλλά ούτε και στη Βουλή. Πρόκειται για τον προερχόμενο (πρόθυμο βουλευτή) από το Ποτάμι Σπύρο Δανέλλη, και τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Αυτοί που δεν τα κατάφεραν στις Αυτοδιοικητικές και μπήκαν στη Βουλή
Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο Χρήστος Γιαννούλης στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές όχι μόνο δεν κατάφεραν να εκλεγούν, αλλά ούτε και να περάσουν στο Β΄γύρο. Ωστόσο η κυρία Νοτοπούλου κατάφερε να εκλεγεί πρώτη στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ο Χρήστος Γιαννούλης τρίτος και θα είναι στην επόμενη Βουλή στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο Νίκος Ταχιάος δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου, αλλά ούτε να βγει βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές 2019.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ