Δήμος Κισάμου ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες παραλίες της Κρήτης βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου για το 2023

Δύο παραλίες στην Κρήτη περιλαμβάνονται στη λίστα του Tripadvisor με τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο για το 2023, με βάση τις κριτικές που έγραψαν ταξιδιώτες στην πλατφόρμα.

Πρόκειται για την γνωστή παραλία στα Φαλάσαρνα που κατέλαβε την 21η θέση στην παγκόσμια λίστα και του Μπάλου που κατέλαβε την 25η θέση. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες η Ελλάδα έχει 4 παρουσίες.

Η παραλία στα Φαλάσαρνα κατέλαβε την 6η θέση, η παραλία του Μπάλου την 8η θέση, η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο κατέλαβε την 17η θέση και η παραλία Καλαμάκι στη Ζάκυνθο την 18η θέση.

Ως καλύτερη παραλία στον κόσμο αναδείχθηκε η Baia do Sancho στη Βραζιλία ενώ ως καλύτερη παραλία στην Ευρώπη η Reynisfjara Beach στην Ισλανδία, σύμφωνα με το travel.gr.

Ειδικότερα, οι 4 ελληνικές παραλίες που αναδείχθηκαν νικήτριες για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και την αδιαμφισβήτητη ομορφιά τους, είναι με σειρά κατάταξης μεταξύ τους, οι εξής:

Παραλία Φαλάσαρνα, Κρήτη

Η μαγευτική παραλία της Φαλάσαρνας έχει συνηθίσει να σαρώνει τα βραβεία σε ό,τι αφορά τις παραλίες και όχι αδίκως. Κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά, ροζ αμμουδιά, τροπική ατμόσφαιρα, είναι κάποια από τα στοιχεία που την ξεχωρίζουν ανάμεσα στις παραλίες της Ευρώπης-αλλά και του κόσμου. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ατέλειωτη αμμουδιά από 5 συνεχόμενες παραλίες, με τις δύο κεντρικότερες να είναι οι πιο αγαπημένες.

Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Κίσσαμος, Κρήτη

‘Όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες που την ψήφισαν ως μία από τις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης, η αμμουδιά είναι σαν να βγήκε από άλλον πλανήτη. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό, εξωτικό τοπίο άγριας φυσικής ομορφιάς, με τη λιμνοθάλασσα στη μία πλευρά και τη λευκή παραλία στην άλλη. Τα ζεστά, ρηχά νερά της, κοσμούνται και από τα θρυμματισμένα κελύφη κοχυλιών, που της χαρίζουν κατά τόπους ροζ ανταύγειες.

Παραλία Σαρακήνικο, Μήλος, Κυκλάδες

Εμβληματική παραλία, σήμα κατατεθέν των ταξιδιωτικών ονείρων, η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο κόβει την ανάσα των επισκεπτών, γιατί όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η θάλασσα σε περιβάλλει από δύο μεριές, κάνοντας τον τόπο μοναδικό. Η θέα είναι εκπληκτική και το νερό είναι καθαρό σαν κρύσταλλο.

Παραλία Καλαμάκι, Ζάκυνθος

Από τις καλύτερες επιλογές για μπάνιο, όπως αναφέρουν οι ταξιδιώτες που την ψήφισαν και την έθεσαν στις κορυφαίες της Ευρώπης, η παραλία Καλαμάκι είναι μια μεγάλη αμμουδιά που συνορεύει με την ήρεμη γαλάζια και κρυστάλλινη θάλασσα. Η κατάβαση είναι ομαλή, τα νερά ρηχά, ενώ το υπέροχο χαρακτηριστικό της είναι οι θαλάσσιες χελώνες, καθώς το Καλαμάκι είναι μέρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, γι ‘αυτό σημειώνονται σημεία φωλιάσματος χελωνών.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ