Νομός Χανίων

Ποια Δημοτικά σχολεία του Νομού Χανίων θα επισκεφθεί η κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Η προαγωγή της στοματικής υγείας και η διατήρηση των δοντιών σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας είναι βασικός δείκτης πολιτισμού και υψηλού βιοτικού επιπέδου.

Ένα όμορφο χαμόγελο, ένα φροντισμένο στόμα με υγιή δόντια και ούλα και μια καθαρή ομιλία xαρίζουν στον άνθρωπο αφενός σιγουριά και αυτοπεποίθηση στην προσωπική και κοινωνική ζωή και αφετέρου επηρεάζουν θετικά εκτός από τη σωματική και την ψυχική του υγεία.

Έχοντας ως γνώμονα αυτό, η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης σε σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης που στοχεύει στην ενίσχυση τόσο της πρόληψης, όσο και της στοματικής υγείας των παιδιών.

Στις δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η εξέταση και η φθορίωση των δοντιών των μικρών μαθητών, καθώς και η παροχή αναλυτικών οδηγιών για τη φροντίδα της στοματικής κοιλότητας.

Τα μέσα για την υλοποίηση της παρέμβασης αποτελούν η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και η πολυεπίπεδη συνεργασία μεταξύ των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών, των φορέων της εκπαίδευσης και των εργαζόμενων της μονάδας.

Οι σταθμοί της Μονάδας για την προσεχή εβδομάδα στην Π.Ε. Χανίων θα είναι:

  • τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 09.45 στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβών,
  • την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 09.45 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρνιών,
  • την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 09.45 στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου
  • την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 09.45 στο Δημοτικό Σχολείο Μάλεμε,
  • την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 09.45 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χανιών

Υπεύθυνη για τη δράση στην Π.Ε. Χανίων:

Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένη στον τομέα Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού στην Π.Ε. Χανίων.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ