Δήμος Πλατανιά Νομός Χανίων

Πλατανιάς: Το σχολείο του οποίου το πρώτο κουδούνι δεν χτύπησε σήμερα

Το Δημοτικό Σχολείο Γερανίου στον Δήμο Πλατανιά, θα μείνει κλειστό επ’ αόριστον, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του συλλόγου γονέων του σχολείου εξαιτίας της υποβάθμισης του σχολείου σε πενταθέσιο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά της Γ’ και της Δ’ τάξης θα πρέπει να κάνουν μάθημα όλα μαζί.

Σήμερα το πρωί, οι γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο και δεν επέτρεψαν να γίνει αγιασμός, εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση αυτή της διεύθυνσης εκπαίδευσης που είχε γίνει γνωστή από τον Ιούλιο.

Με έναν μονάχα εκπαιδευτικό το πρόβλημα λύνεται, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων, Γιώργος Μακρής, ξεκαθαρίζοντας ακόμα πως το σχολείο δεν θα ανοίξει αν δεν λυθεί το πρόβλημα.

Επισήμανε ακόμα ότι φέτος τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο είναι περισσότερα από πέρσι, ενώ τα επέμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Ο δήμαρχος Πλατανιά βρέθηκε επίσης στο σημείο, τονίζοντας ότι ο δήμος έχει απευθυνθεί σε όλους τους αρμοδίους, από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι ακόμα και την ίδια την  υπουργό παιδείας, αλλά σαφή απάντηση δεν έλαβε από κανέναν.

 

Τη στήριξη τους στο αίτημα των γονέων εξέφρασαν και οι εκπρόσωποι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης που επίσης βρέθηκαν στο σχολείο.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ