Δήμος Πλατανιά Νομός Χανίων

Πλατανιάς: Άσκηση με τη συμβολή των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στον Δήμο

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων τη χειμερινή περίοδο 2025 -2026, o Δήμος Πλατανιά, πραγματοποίησε «Άσκηση επί χάρτου» με τα μέλη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πλατανιά (Σ.Τ.Ο.), την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου στο ΜΑΛΕΜΕ με θέμα: «Σχεδιασμός και διεξαγωγή ασκήσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων”.

άσκ

Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ) συνεδρίασε με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων και τοπικών προέδρων, ώστε όλοι να ενημερώνονται και να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.

άσκ

Στην συνεδρίαση, ο Δήμαρχος, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ανέφερε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων καθώς και την σύνταξη του ειδικού σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών των Δήμων, από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου . Ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας, κ. Κουτσαυτάκης Αρτέμιος, παρουσίασε το σενάριο της άσκησης και καθοδήγησε τις συζητήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στο τέλος της άσκησης, ο κ. Κουτσαυτάκης τόνισε, το πάγιο αίτημα του Δήμου Πλατανιά, για την ανάγκη μόνιμου πυροσβεστικού σταθμού στο Δήμο Πλατάνια.

Οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ά Σταθμού Χανίων, κ. Αλεξόπουλος Χρήστος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, κ. Χουρδάκης Νίκος, απεύθυναν ιδιαίτερες οδηγίες στους συμμετέχοντες και στους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Δήμου Πλατανιά, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δηλώνοντας την ετοιμότητά τους.

άσκ

Συμμετείχαν επίσης ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Βερυκοκίδης Ιωάννης, ο εκπρόσωπος της 5ης Μεραρχίας, κ. Σχοινάκη Πέτρου, ο προϊστάμενός εκμετάλλευσης του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Ξανθουδάκης Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Πλατανιά, κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος, κ. Δημητρογιαννάκης Στυλιανός, κ. Αρχοντάκης Χρήστος, καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πλατανιά, κ. Φραγκονικολάκης Αντώνιος

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, ο Δήμος Πλατανιά είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και παράλληλα καλεί όλους τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και οι υπεύθυνοι να δώσουνε ιδιαίτερη προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις, τοποθετώντας σήμανση και εμποδίζοντας την πρόσβαση των οχημάτων κατά τη διάρκεια των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων.

 

 

Πηγή: neakriti.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ